Tervepä terve. Toimituksen koillisristeyksen viikkoryhmittyminen sössitään tässä seuraavaksi.
***
Kotimainen tiede juhli viime viikolla. Turun yliopisto fiirasi sataa vuottaan ja hyvä niin.

Jos jotain tekee yliopistoista mieli nostaa framille, niin tutkimus, mitä tehdään monenlaista. Osan tärkeys aukeaa heti maallikollekin, osa viistää hienosti yli hilseen kuten asiaan kuuluu. Sisun merkitystäkin on tutkittu. Jos kyse ei ollut kuorma-autoista niin sitten tämän on liityttävä todellista vähemmän juopuneen esittämiseen. Vanhastaanhan on sanottu, että selvä mies ei Sisulle tuoksu.

Vaan leikki leikkinä. Yhtä kaikki samaan aikaan toisella puolella on kuuleman mukaan joukko tiedevastaisia ihmisiä, mutta sitä minä kyllä epäilen. Todellako joku voisi vastustaa esimerkiksi sitä, että tieteen avulla on opittu parantamaan sellaisia sairauksia, jotka vielä jokunen vuosikymmen sitten tiesivät sitä, että arkkukaupan numero kannattaa laittaa puhelimen pikavalintoihin.

Tätä näkemystä tietenkään ei ole tieteellisesti todistettu, joten mene ja tiedä.
***
Tieteen kanssa käsi kädessä kulkee tekniikka. Jotenkin tulee mieleen, että tekniikka tuo tasapuolisuutta jos ei ihan tasa-arvoa. Arkisimmillaan niin, että kaukana kaikesta sijaitseva koulu voi tekniikan avulla saada sellaisen aineen oppitunteja, jotka muuten jäisivät saamatta.

Viime viikolla lueskelin uudistuvasta tieliikennelaista ja siinä selvisi, että myös tien päälle kehitys tuo tasa-arvoa. Uudessa laissa pakettiautoilta poistuu ajoneuvokohtainen kattonopeus ja jatkossa tiekohtainen nopeusrajoitus määrää sen, miten kovaa saa päästellä.

Tästä tuli oikein nostalginen olo, onhan takana ajokokemusta 80-luvun pakettiautoilla.
Olisipa vaan 90-luvulla annettu vapaus, että päästelepä sataakahtakymppiä nyt sitten, jos rajoitus sen sallii.
Nykytekniikkahan sen jo mahdollistaa, mutta sen aikaisella tekniikalla eli takatuuppari-Volkkarilla ei vaan olisi vastatuulessa noin kovaa päässyt vaikka olisi halunnutkin.
***
Sitten on tuo koronavirus, josta revitään otsikko jos toinenkin.

Peruslaiska ei jaksa ottaa liikaa lämpöä asiasta ja toiveena on, että jos ei nyt muutenkaan lämpö tämän tiimoilta nousisi.

Suojautumisesta ja varautumisesta on puhuttu Suomessakin: ainakin kotikaranteeniin päätyvällä olisi oltava kotivaraa. Näin toki olisi hyvä olla muutenkin eli pitää ryyniä ja jauhoa ja makaronia ja muuta kaapissa.

Sen verran totisesta aiheesta on kyse, että voidaan puhua nuiva-ainevarastosta.
***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20