Tervepä terve. Toimituksen koillistiskin viikkolasku maksetaan tässä seuraavaksi.
***
Ruokainnostunut luki maanantaina sananmukaisesti kieli pitkällä tietoa uusista Michelin-ravintoloista.
Ei sillä, että taulukkopalkkalainen heti moisiin voisi rientää, mutta aihe kiinnosti nettikierroksen verran.

Selvää sitä paitsi on, että ennen kuin noista paikoista pöytää vapautuu, sitä on hyvinkin ehtinyt laittaa sivuun kahden ihmisen ruokailujen verran riihikuivaa.

Jotain riemukasta on siinä, että osalla paikoista ei ole kotisivuillaan mitään tietoa siitä, mitä tuleman pitää, kun menun tilaa. Ruokalajien määrä kerrotaan ehkä ja anteliaimmilaan se, mitä raaka-aineita lautasella on, mutta ei sanaakaan liikaa esimerkiksi valmistustavoista.


Varmasti on sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät suvaitse astua ravintolaan ilman että tietävät mitä tarjolle tulee, mutta kotona murjottamisen vapaus suotakoon kaikille.


Salaisuuksien verho toki raottuu erilaisten blogien ja arvostelusivujen kautta, jos jännityksen haluaa itseltään pilata. Selvältä näyttää, että entistä enemmän pohjana ovat erilaiset kasvikset, mutta siinähän ei ole mitään vikaa ja tämä suuntaus näkyy joka paikassa.


Se on muuten vähän kuin lentokoneeseen astuminen tuo: ei auta kuin ottaa koko asia elämyksenä ja luottaa siihen, että henkilökunnan tiloissa on ammattilaisia. Erona tietysti se, että harva on lentokoneessa syönyt itseään täyteen.

***
Sitten on tuo koronavirus, jonka suhteen joko ylireagoidaan tai sitten sitä ei itse osaa ottaa turhan vakavasti.
Paljon tietysti riippuu siitä, miten asiasta kerrotaan: toteava viranomaisteksti harvemmin järkyttää.

Vanhojen hyvien ilmaisujen kaipaajalle tässä tulee jo toinen kerta vähän ajan sisään, kun jotain sanaa ei käytetä.

Vastikään edesmennyt Jörn Donner oli epäilemättä sellainen henkilö, jota joskus olisi kutsuttu maailmanmieheksi, vaan enpä tätä sanaa yhdessäkään muistojutussa nähnyt.

Aikanaan taas kutsuttiin näitä pitkin palloa liikkuvia pöpöjä kulkutaudiksi, mutta vähissä on tämänkin sanan käyttö. Kieltämättä onkin niin, että epidemia kuulostaa hallittavammalta. Ja taudista vapaa halittavammalta.

***
Lopuksi pieni lainauutinen. Yle kertoi tiistaiaamuna, että tanssilla on lukuisia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Tätä ei sovi epäillä, liikuntoa ja seuraa ja opeteltavaa riittää.

Ja jos parketille sattuu kolmijalkainen pakinanikkari, niin siinä kohenee yleisönkin hyvinvointipuoli. Sanovat, että nauru parantaa ikää.

***
Heip.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20