Tervepä terve. Toimituksen koillisklinikan viikkokokeet otetaan tässä seuraavaksi. 
***
Muutamankin otsikon synnytti kansanedustaja Anne Kalmarin mielipidekirjoitus, jossa kannettiin huolta luonnosta vieraantumisesta ja loppukaneetissa oltiin sitä mieltä, että maalle muutto voi korvata kannabiksen. 

Niin aina. Juttu julkaistiin tässäkin lehdessä;  ylintä valtaa käyttävä ihminen saa esittää näkemyksensä asioista ja se on toivottavaakin.  Tällä kerralla ei vaan mennyt oikein lähellekään maalia.  Jälkeenpäin tehdyissä haastatteluissa edustaja tuumi, että tarkoituksena ei ollut asetella vastakkain kaupunkia ja maaseutua, mutta mitä muutakaan juttu oli ja vieläpä hassusti. 

Tässä kohdassa pitää olla kiitollinen siitä, että sattuu tuttavapiiriä olemaan laidasta laitaan. Se viimeistään opettaa, että kieroon tai suoraan voi kasvaa ja luonnosta vieraantua missä vaan.  Kuka ylipäätään arvottaa ihmisiä asuinpaikan tai muun ulkoisen kuten ruokavalion mukaan.  Somevirrasta päätellen monikin, mutta se on kyllä turmion tie.

Parhaimmillaanhan ei eroja tule aina edes miettineeksi.Olkoonkin, että kieltämättä yllätyin, kun monta vuotta tuttavuuden alkamisen jälkeen selvisi, että eräälläkin lähijunaradan varressa asuvalla kaverilla ei ole ajokorttia. Asia ei ollut tullut koskaan puheeksi eikä mieleenkään, mutta sillä toisaalta selittyi se, että perheessä ei ole ollut aina autoakaan.

Eräästä kohdasta on toki oltava kansanedustajan kanssa samaa mieltä. Kalmarin mielestä tulentekoa ei kannattaisi demonisoida, kun jokaisen elimistössäkin tapahtuu palamisreaktio. Väite herätti hilpeyttä, mutta totuudensiemen siinä on.  Pikkujouluaikaanhan monen maksa joutuu polttohommiin ja jouluruuhkassa palaa käpy lisäkettä myöten.  
***
Muuten kielenkäytön saralta näppylöitä aiheuttaa yleistyvä ulkopaikallissijojen käyttö. Ollaan jollain eikä jossain.  Postilakon uutisointia seuraillessa korvaan otti se, että porukka muka neuvottelee valtakunnansovittelijan toimistolla. Tuskinpa vaan. Tai ainakin olisi voinut luulla, että aika nopeasti syntyy sopu, jos pitää toimiston pihalla viimassa vääntää. 

Sama tietysti kiusaa urheilu- ja kulttuuritapahtumia.  Esimerkiksi koripalloahan ei pelata liikuntahallilla.  Vaan pallolla.
***
Mainittu lakko ja sen selvittelyt ovat tätä kirjoittaessa johtaneet pääministerin eroon.  Tasan eivät käy vaiheet täällä maalla ja kaupungeissa.  Rinnekausihan on laskettelukylissä vasta alussa.
***
Lännen Median autoliitteen otsikko kertoi tulevaisuudesta, että siellä auto ohjautuu katseella. Luvassa lienee siis lukuisia onnettomuuksia, joissa auto ajaa päin kännykkää.
***

Heip. 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20