Tervepä terve.  Toimituksen koillisluurin viikkohaloot huudellaan tässä seuraavaksi.

***
Postin lakko sitä ja tuota.  Erilaisia poikkeusratkaisuja se aiheuttaa siellä ja täällä ja kiristää hermoja. Joulukorttien saapumattomuuskin voi olla joillekin surun paikka ja sanonpa vaan, että moni yrittäjä on ihmeissään, kun laskutukseen tulee pakkotauko.

Hengen ja terveyden päälle moinen sentään ei saisi käydä, mutta ihan selvää ei ole tämäkään.  Esimerkiksi lääkkeet ja ruoat kulkevat, mutta pulmissa ovat esimerkiksi sairaanhoitopiirit, joilta lähtee paperipostina muun muassa lähetteitä ja ajanvarauskirjeitä. Tiedonkulkua on pyritty varmistelemaan puhelinsoitoin, ja piiri lähettikin tiedotteen, jossa se evästää ihmisiä vastaamaan puhelimeen, vaikka soittajan numero olisi tuntematon. 

Tämä se pisti miettimään tätä tavoitettavissa olemisen käsitettä.  Nokian mainoslauseessa horistiin joskus jotain ihmisten yhdistämisestä, mutta kännykkähän on nykyään parempi eriste kuin kuusi tuumaa styroxia. 

Vastaamattomuus ei tokikaan ole ihan tämän päivän ilmiö.  Työn myötä tämä on tullut tutuksi. Näihin hommiinhan usein kuuluu soittelu ihan vieraille ihmisille, ja toki on tullut jo vuosia sitten vastaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät ihan periaatteesta vastaa vieraisiin numeroihin. Yleensä perusteena on se, että siellä on kuitenkin vaan joku myyjä. 

 Niin kai sitten, mutta surullista on sekin, jos ensimmäinen ajatus puhelimen soidessa on, että jos soittaja ei ole tuttu, sen on oltava melkein huijari.  Jonain päivänä langan päässä olisi kuitenkin tieto Amerikan-tädin perinnöstä tai muuta jännää. Että kannattaako jättää vihreä luuri painamatta, mitä. 

***
Korjausvelasta puhutaan, ja onpa tuota ihmisissäkin.  Tarkoitan, että liikkeessä pysymisen laistaminen voi myöhemmin kostautua.  Tai sitten jo aiemmin. 

Yle kertoi uutisjutussaan, että kyykkyasento ei käykään kaikilta eikä nuoriltakaan.  Asiaan ovat kiinnittäneet huomiota niin jutussa haastateltu naprapaatti kuin UKK-instituuttikin.

Vanhastaanhan tunnetaan esimerkiksi klassiset käsitteet kyykkypissa, kyykkypyörä ja kyykkyviini.  Joskus  viimeksi mainittu johtaa ensimmäiseen.  Välissä mainittu kapine on sellainen moottoripyörä, jossa istutaan enempi notkeasti ja kiihtyvyyttä löytyy.  Pyöristä ei omalla kohdalla niin väliksi ole, mutta kansanperinnettä muuten uhkaa osin hävitä.  Toisaalta juomien laatu paranee.
***
Nuivistelusta ei enempää kuin että jotenkin tämä tuli mieleen, kun ikiliikkuja Mikko Alatalo hillui Nenäpäivä-ohjelmassa.  Miehen varhaisemmasta tuotannostahan muistetaan muun muassa sosiaalisen kanssakäymisen ralli "Ihmisen ikävä toisen ikävän ihmisen luo". 
***
Heip.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20