Tervepä terve. Toimituksen koilliskopin viikkoäänestyslaput painetaan tässä seuraavaksi.
***
Kuntavaaliasia ei voi olla liippaamatta liki, omalla kohdalla tietysti eniten työn puolesta. Lauantai meni erään puolueen erään paikallisosaston ehdokkaiden valokuvaamisen merkeissä.  
Ei tässä olla kallellaan mihinkään, kyseessä oli enempi työkeikka ja kaukana levikkialueelta.

Yhtä kaikki päivä pisti miettimään. Valtuustotyössähän voi jonkun mielestä olla jotain juhlavaa; elin käsittelee toisinaan isoja asioita ja käyttää tarvittaessa suurta valtaa.   Sama määrätty juhlavuus leimaa vaalikampanjaa; iskulauseita mietitään ja asiat, joista luvataan pitää huolta, ovat niitä tärkeimpiä.  Tietysti.

Mutta pohjatyö on kovin arkista.  Lauantaina valokuvaamisen jälkeen ehdokkaat jäivät talkoisiin; tehtävänä oli esimerkiksi somisteita toritapahtumissa jaettaviin pikkulahjuksiin. Kuka paineli perunaleimasimella kuvioita kortteihin, kuka leikkeli valmiita kortteja irti arkista. Kontrasti siihen, että päätetään vaikka muutaman sadan miljoonan euron talousarviosta, tuntui isolta.

Mutta että koko joukko miehiä ja naisia istuu lauantaipäivän askartelemassa kerhohuoneella.  On hommassa joku taika tai himottavuus oltava.
***
Robottiautoista touhutaan. Lännen median autoliitteessä kerrottiin suomalaisesta projektista, jossa pikkuautosta rakennetaan itseohjautuvaa.  Työtä riittää muun muassa jonoajon opettamisessa. Auton pitäisi myös osata mukautua nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Eräs työryhmän jäsen heittää jutussa, että autolle yritetään mallintaa ihmisen aivot.

Toisaalta, kun tässä noita ihmisaivoista lähtöisin olevia itsemurhaohituksia tämän tästä saa katsella, alkaa toivoa, että jos mallinnettaisiin mitä vaan muuta.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20