Miia Peltonen ja nuori Hollannin valkohuntu, aikuisena komea ilmestys. Yllätykseksi jää, mitkä Peltosen eläimistä pääsevät tänään reissuun.
Miia Peltonen ja nuori Hollannin valkohuntu, aikuisena komea ilmestys. Yllätykseksi jää, mitkä Peltosen eläimistä pääsevät tänään reissuun.
Särkisalon koulussa vierailee tänään joukko eläimiä, ehkä jopa hevosesta kuningaspythoniin ja lisäksi paljon pienempiä eläimiä, kuten brahmankana.
Asialla on Perniönseudun Eläinsuojeluyhdistys ja Miia Peltonen myöntää olevansa idean takana.
–Näin verkossa, kuinka vastaavia vierailuja järjestetään muualla, ja innostuin heti.

Särkisalon koulussa innostuttiin heti.
–Oppilaat saavat kertoa lempieläimestään, miksi ja millainen, jatkaa yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Timonen.
Eläinten omistajat vastaavat oppilaiden kysymyksiin.
Vierailu tehdään eilen alkaneen Eläintenviikon merkeissä. Viikon teema on luonnoneläinten hyvinvointi.
–Erityisesti keväällä ja kesällä aiheesta hätäännytään, tietää Peltonen.
Yksinäinen jäniksenpoika ei välttämättä ole avun tarpeessa, vaan emo käy ruokkimassa sen kerran päivässä. Loukkaantuneen eläimen kohtelusta voi kysyä eläinsuojeluyhdistykseltä tai villieläinsairaalasta.

Työ ei ole pelkkää valistusta, vaan tositoimiin joudutaan välillä. Eläinsuojeluyhdistykselle voi tehdä ilmoituksen eläimen huonosta kohtelusta luottamuksellisesti.

Eläinsuojeluyhdistyksellä on erikseen nuorisovastaava Camilla Troberg.
–Nuorisolta tulee paljon soittoja ja kysymyksiä ja heitä varten on olemassa FB-sivut.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20