Säätiön etusivulle

Tapahtumat

Kun Perniökulttuuri -säätiö perustettiin sen yhtenä tavoitteena ja tukijalkana oli hallita sitä taideomaisuutta, mitä julkisyhteisöille oli karttunut vuosikymmenten saatossa. Näin tapahtuikin.
Myöhemmin toimintasuunnitelmissa on haluttu tuoda näitä teoksia näyttelyiden avulla helposti kaikkien katsottavaksi. Viime vuonna aloitimme ”Perniöläisiä muotokuvissa I” näyttelysarjan, jonka toinen osa avataan yleisölle tiistaina 26. heinäkuuta Perniön maa- ja kotitalousnaiset ry:n Lainamakasiinissa. Aivan kirkon kupeessa, sen eteläpuolella.
Tämän vuoden näyttelyn henkilöt ovat kaikki henkilöitä, jotka ovat jo poistuneet keskuudestamme.
Ehkäpä keskeisin rooli tämän vuoden teoksen henkilöistä on ollut kunnallisneuvos Kaarlo Saariluoma. Vaikka hän ei olekaan syntynyt Perniössä, hänen elämäntyönsä kunnassa ja sen pitkäaikaisena kunnanjohtajana teki hänestä yhteiskunnallisesti merkittävän johtoasemassa olleen virkamiehen.
saariluoma.jpgLisäksi Saariluomalle oli tärkeätä kehittää ja ylläpitää kaikenlaista yhteisöllisyyttä niin kunnallisissa organisaatioissa kuin kuntalaisten harrastustoiminnan piirissä.
Kaiken kaikkiaan tämän vuoden näyttely käsittää toistakymmentä teosta monen eri taiteilijan kädestä lähteneenä.
Näyttelyä selostavana teemana ovat edelleen ns. nekrologiat eli In memoriam -kirjoitukset, jotka on etsitty paikallislehden tms. sivuilta. Tänä vuonna vanhat tekstit on myös kirjoitettu uudelleen helpottamaan niiden lukemista.
Perniöläisiä muotokuvissa II -näyttely on Lainamakasiinissa tiistaista 26. heinäkuuta alkaen aina elokuun lauantaihin, 13. päivään asti.

Avoinna:
Ti-Pe klo 11-17
La klo 10-14

Tervetuloa!

-------

Musiikkia nuorille!!
Perniökulttuuri -säätiö on mukana myös lähestyvillä XXXIV Laurin markkinoilla.
Järjestämme erityisesti nuorisolle kohdistetun musiikkitapahtuman Perniön Yhteiskoulun kentällä.
Esiintyjinä ovat Yhteiskoulun bändi sekä Miehuuskoe -yhtyeestä Markus ”Samuel Putro” Niemi.
Markus on perniöläissyntyinen monen alan taitaja, joka säestää itseään kitaralla.
Konsertti on siis markkinoiden toripäivänä, lauantaina 6. elokuuta alkaen kello 13.

Nuoret, Teidät on myös huomioitu markkinaohjelmassa!


K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20