Hän sai äärimmäisen hyvin ajoitetun juoksun, mutta ei ihan ylettynyt syöttöön. Kyllä ne juoksevat ottelun aikana äärettömän paljon. Juurikin niin.
Poistan aina varmistimen, kun urheiluohjelman asiantuntija eli selostajan avustaja alkaa revittää. Sormi siirtyy kapulan ulb-nappulalle. On pienestä kiinni, painanko vai enkö. Jos painan, seuraamukset ovat kohtalokkaat. Kyseinen ohjelma menettää yhden katsojan ja joku toinen saattaa saada sen.
Ai että mille ulb-nappulalle? Ulb oli aikanaan Itä-Saksan eli deedeeärrän lyhin aikayksikkö. Kun radion kuuluttaja aloitti: ”Geehrte Zuhörer, unser lieber Genosse Ulb...”, radiot räpsäytettiin silmänräpäyksessä kiinni. Siis kiinni, koska toista asemaa ei ollut.
Julkisen palvelun kanavamme Yle ei maksane selostajilleen mitään huippupalkkaa päätellen siitä, miten mainos- ja maksukanavat ovat houkutelleet selostuskoppeihinsa muutamia kansan rakastamia sananiekkoja. Mutta yhä uudelleen Yle on pystynyt kasvattamaan uusia ykkösketjulaisia. Eivät ne nämä nykyiset futisselostajatkaan niitä pöljimpiä ole.
Mutta ne asiantuntijat. Nyt tarvitaan selkeästi uutta tahtotilaa ja vähät resurssit pitää allokoida uudelleen. Lähtökohtaisesti puolustaminen on hirveän haastavaa. Kyllä tuore pelaaja on vaan selkeästi nopeampi, ainakin pitkässä juoksussa. Kyllä tekevät loistavia suorituksia.
Laatulehdissä, ainakin eurooppalaisissa, on nimetty joku taitava toimittaja kielenhuoltajaksi, joka korjaa räikeimmät latteudet. Näin on tilanne esimerkiksi Hesarissa. Tosin siellä Ville Eloranta hoitanee hommaa sivutoimisesti. Luulisi, että Ylelläkin opastettaisiin uusia apuselostajia sanailun saloihin.
Mutta itse asiaan!Jalkapallossa on sattunut tukuittain kohtalokkaita vääryyksiä. Seurasin Sami Hyypiän takia vähän tarkemmin Bundesliigaa, koska naapurikylän poika valmensi Bayer Leverkusenia. Ottelussa Hoffenheimia vastaan Leverkusenin Kießling puski pallon maalin sivuverkkoon, jonka läpi se meni maaliin. Niin pukkaaja kuin Hyypiäkin näyttivät pölvästeiltä, kun tuomari osoitti keskiympyrään.Tätä kuuluisaa Phantomtoria kelataan vieläkin. Sivuverkossa on ammottava reikä, josta pallo sujahtaa maaliin. Valitusten ja käsittelyjen jälkeen todettiin, että tuomari oli toiminut ihan oikein. Hän oli nähnyt pallon olevan maalissa. Koska sitä ennen ei ollut sattunut mitään rikettä, hän hyväksyi maalin. Jalkapalloon luonteeseen kun nääs kuuluu, että tulee virheitä.
Toinenkin karmea tapaus muistuu mieleen. Etelä-Afrikan kisoissa ottelussa Saksa vastaan Englanti Lampard tykitti kovan laakapallon. Saksan pelaajan onnistui palauttaa se. Mutta kuula oli jo silloin puoli metriä maalissa! Tuomari ei nähnyt.VAR eli videotuomarointi on pelastanut parit viimeiset futiksen mestaruuskisat. Niin nämä naistenkin mittelöt. Kuinka karmeita tuomarivirheitä olisimmekaan saaneet todistaa ilman tarkistuksia.
Monissa lajeissa naisten urheilu vetää vertoja miesten kamppailulle. Tenniksessä leidien taidot ja pelityyli ovat jo pitkään kiehtoneet enemmän kuin miesten toistuvat tykitykset. Naisten jalkapallossa ei ole vielä päästy samaan. Mutta varmaa on, että naisfutis tulee.

pajen.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20