Eräässä maailmanparannuskerhossamme pyydettiin mainitsemaan toimia, joita suomalaiset tekevät kesällä mutta joihin ei itse missään tapauksessa ryhtyisi. Mainitsin miettimättä rockfestivaalit ja suomalaiset jalkapallo-ottelut.

Monessa maassa futis on kuitenkin elämääkin suurempaa.

Kolme vuotta sitten Madridin rahvaan kannattama Atlético de Madrid sekoitti kunnolla soppaa, ja pudotti mahtiseura Bayern Münchenin mestarien liigan semeissä. No, Atlético hävisi valitettavasti sitten loppuottelun paikalliselle hienostoseuralle. Maailmanjärjestys ei lopultakaan järkkynyt,

Satuimme samoihin aikoihin astumaan useita kertoja erääseen Madridin laitakaupungin baariin, jossa kannatettiin Atléticoa. Ratkaisevan vierasottelun iltana paikka oli tupaten täynnä. Löytyi kuitenkin pieni soppi, jossa pystyi hörppäilemään olutta ja maistelemaan pikkupaloja.

Paikan omistaja kiinnitti huomionsa meihin, kummallisiin muukalaisiin. Hän tuli usein tarkistamaan, onko kaikki kunnossa.

Sain solkotettua, että on aivan oikein, että ylimieliset saksalaiset saavat köniinsä. Jospa vielä pystyisitte pyyhkimään pöytää paikallisilla kuninkaallisilla. Kuten jo tuli mainittua, se ei sitten enää onnistunut.

Tuli niin perusteellisesti hehkutettua Diego Simeonin johtamaa joukkuetta, että kapakan omistajakin meni vähän hämilleen. Hän tokaisi, että odottakaapa hetki. Pian hän pyyhälsi pöytäämme mukanaan punavalkoinen villahuivi. Paksu kuin mikä. Tämä huivi on vaimoni kutoma. Ole hyvä! Se oli Atléticon kannattajien tunnusmerkki.

Kolme vuotta on vierähtänyt. Tänä vuonna Atlético ei ole pärjännyt yhtä hyvin. Matkamme kuitenkin suuntautui taas mahtavan Madridiin.

Pakkasin saamani arvohuivin laukkuun. Baarin paikka oli jäänyt hyvin muistiin. Mietin ja muotoilin jo kotona muutamia fraaseja, joissa preteritit pelittivät ja subjunktiivit sujuivat.

Baari löytyi. Ovet oli kuitenkin lukittu ja teipattu papereilla umpeen. Terassituolitkin oli korjattu pois. Mitä ihmettä?

Kysyn vieressä kukkatiskiään kokoavalta papalta baarista. Hän levitteli käsiään ja kertoi: suljettu, kolme kuukautta, rakentavat paikan uusiksi. Sääli. Oveen ei oikein voi jättää viestiäkään.

Mestarien liigan piti tänä vuonna kääntyä katalonialaisille. Kirppu kadotti kuitenkin kimmoisuutensa Anfield Roadin pätsissä, ja Barca putosi. Muistui ihan mieleen Sami Hyypiän aikainen Liverpoolin ihme Istanbulin illassa.

Espanjassa pidettiin juuri vaalit. Populaaripuolue Vox voitti ja pääsi parlamenttiin. Voxin viestinnässä putkahti tuon tuosta vertaus meidän persuihimme. Suurta suomalaista valtionaista muunnellen voisi todeta manjaanamaan miesten toivovan, että Suomen tie olisi Espanjankin tie.

pajen.fi

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20