Takaisin
Meripirtin Kerhon etusivulle

pirtti-ja-viiri.jpgKeskeisesti Kerhon toimintaan liittyy kerhon ”päämaja” Meripirtti. Samalla tontilla sijaitsee mm. urheilukenttä, uimaranta ja museo.

Taloa on sen alkuperäisestä muodosta remontoitu varsin perusteellisesti. Rakennus oli viime vuosisadan alkupuolella jaettu kahdeksi asunnoksi. Kummassakin on ollut tupa ja kamara ja kummankin lattiapinta-ala noin 25m2. 1930-luvulla talon omistajina on ollut nuorisoseura ja suojeluskunta, mutta sotien päätyttyä ja suojeluskuntien lakkauttamisen jälkeen omistajiksi merkittiin Särkisalon Nuorisoseura ja Särkisalon Urheilijat.

1940-luvun puolivälissä Meripirttiä laajennettiin juhlasaliosalla. Samalla rakennusta korotettiin niin, että koko rakennuksen päälle tuli avara vintti. Myös pienehkö kellari rakennettiin uuden ja vanhan osan liittymäkohtaan salin alle. Toisesta asunnosta muodostettiin keittiö ja välihuone.

Meripirtin museo on lahjoituksena saatu entinen viljamakasiini.
Meripirtin museo on lahjoituksena saatu entinen viljamakasiini.
Kokonaan vastuu talon ylläpitämisestä siirtyi Kerholle, kun 1983 kevättalvella allekirjoitettiin vuokrasopimus, jolla Meripirtin Kerho vuokrasi Särkisalon Urheilijoilta ja nuorisoseuralta rakennuksen ja sen alla olevan maapohjan 50 vuodeksi.

1987 rakennus sai sen tämänhetkisen ulkomuodon, kun rakennusta laajennettiin saniteetti- ja eteistiloilla.  Samalla kunnostettiin välihuone sekä rakennettiin kerholle arkistohuone. Nykyisin Kerho omistaa Meripirtti-rakennuksen.

 


K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20