Meripirtin Kerhon etusivulle

Särkisalon seudulla 1940-luvulla toimi useita naisvaltaisia yhdistyksiä. Tämän huomasi myös Albert Sandellin puoliso, joka eräässä puheessaan ehdotti, että miesten tulisi perustaa oman yhdistyksensä. Joten niin kuin eräässä laulussakin sanotaan, kaiken takana on nainen.

Meripirtin Kerhon- miesten kotiseutuyhdistyksen perustamiskokous pidettiin 5.12.1949 Albert Sandellin toimeenpanemana. Kerhon ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Toivo Kalervo. Johtokunnan jäseniksi valittiin Albert Sandell, Armas Selroos, Sakari Lindholm ja Sven Söderman.

Puheenjohtajina ovat toimineet Kalervon lisäksi Boris Saarmaa, Risto Salminen, Lasse Salovaara ja Seppo Willgren vuodesta 1986 lähtien. Nykyiseen johtokuntaan kuuluvat puheenjohtajan lisäksi Simo Bastman, Pentti Palm, Risto Salminen ja Veikko Vuorijoki.

Yhdistyksen toiminta on perustunut vankkumattomaan paikalliselämän vaalimiseen huumorin ja hyvän yhteishengen voimin, kuten ”Ellu”- nimimerkillä kirjoitettu artikkeli 50-luvulta sen hyvin toteaa. Kerhon 50-vuotislehtisessä artikkelia lainattiin seuraavasti:

”Olen jo tähän ikään ehdittyänikin joutunut olemaan jos jonkinlaisissa kokouksissa, kerhoilloissa ja moninaisissa ”kissanristiäisissä”, mutta niin välittömän hauskassa, miellyttävässä ja samalla kuitenkin antoisassa kuukausikokouksessa tai kerhoillassa, miksi sitä paremmin nimittäisi, en aikaisemmin ole ollut, kuin oli se Meripirtin Kerho ry:n tilaisuus, johon minulla tässä tuonnoin oli kunnia osallistua. Tämän kerhon, joka perustettiin viime joulukuussa ja johon kuuluu vain miehiä, tarkoituksena ei ole vain nimensä mukaisesti ylläpitää Meripirttiä yhteisten rientojen talona, vaan samalla toimia kotiseutututkimuksen, paikkakunnan asitiksen, kielimurteen ja kasvillisuuden tutkimiseksi. Eikä siinäkään vielä kylliksi, vaan lisäksi sen tarkoituksena on jäsentensä ja koko kotipitäjänsä piirissä edistää ja kehittää maaseudun sosiaalisten olosuhteitten tuntemusta.”

Tällä hetkellä Kerholla on jäseniä 79. Särkisaloon veroja maksava voi päästä Kerhon jäseneksi, jos tuntee olevansa omalla alallaan ”fiini”. Ulkopuolisetkin voivat päästä jäseneksi, mutta tähän vaaditaan päteviä suosituksia. Kerhon jäseneksi pääsee, kun suorittaa hyväksytysti kotiseututiedon kokeen, eli studeerauksen. Kerhon 60-vuotis juhlissa studeerattavana oli Heikki Liede, joka suoriutui kokeesta hyväksytysti ja näin pääsi Kerhon jäseneksi. Tästä voit ladata kyseisen Studeerauksen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20