Meripirtin Kerhon etusivulle

Toivo Kalervo (1898 – 1971)


toivo-kalervo.jpgHortonomi Toivo Kalervo oli yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja toimien tässä tehtävässä yli 20 vuoden ajan vuoteen 1971 asti, jolloin siirtyi tästä ajasta. Hän oli lahjakas ja idearikas mies, joka pitkälti myötävaikutti yhdistyksen toiminta-ajatuksen luomiseen. Hänellä oli suhteita eri tahoihin saaden tätä kautta niin sen ajan julkkiksia vierailulle yhdistyksen kokouksiin ja tilaisuuksiin kuin myös vinkkejä toimintamalleista.

 

Boris Saarmaa (1914-1998)

boris-saarmaa.jpgKotiseutuneuvos Boris Saarmaa toimi Meripirtin Kerhon puheenjohtajana Toivo Kalervon jälkeen vuodesta 1972 lähtien. Aktiivisesta toiminnastaan hän sai kunniapuheenjohtajan tittelin. Hän liittyi Kerhon jäseneksi 1958. Kotiseututyö nivoutui luontevasti hänen historina harrastuksen kanssa.

Puheenjohtajana Saarmaa toimi 7 vuotta, jona aikana Kerho sai esim. vastaanottaa arvokkaan museoesinelahjoituksen kalastajakylässä asuneelta työnjohtaja Helge Wikmanilta. Lahjoitus käsitti yli 600 esineen kokoelman pääasiassa merenkulkuun ja kalastukseen liittyvää esineistöä.

Hän kirjoitti myös historiallisia näytelmiä, joista mainittakoon ”Olle Före”, ”Eversti Hästesko”, ja ”Kivenhakkaaja Antonius”.

Kotiseutuneuvoksen arvonimen hän sai 1982. Ansioistaan hän sai myös Aurora-mitalin ja Kalevala- mitalin. Saarmaa kuoli 1.4.1998.

 

 

Risto Salminen


kuisnei tilaisuus risto.jpg

Risto Salminen toimi puheenjohtajana v. 1979 – 1981. sekä siitä lähtien varapuheenjohtajana, jossa tehtävässä on edelleen.  Hän on aktiivinen ja tunnollinen jäsen. Hän toimitti yhdessä puolisonsa Evan kanssa Särkisalon murresanakirjan v. 2004. Hän osallistui myös kuvateoksen Meri, kalkki ja maa kokoamiseen. Hän on myös yhdessä puolisonsa kanssa tehnyt erilaisia pienimuotoisia historiikkejä. Meripirtin Kerhon 60-vuotisjuhlassa Salminen nimitettiin päivämäärällä 5.12.2009 Kerhon kunniapuheenjohtajaksi.Lasse (Lauri) Salovaara (1923-  1985)

salovaara.jpg
Lauri Salovaara oli puheenjohtajana vuosina 1982 – 1985. Hän oli paikallismurteen hallitsija. Yhdistyksen julkaisuissa on useita hänen kirjoittamiaan murrejuttujaan  puheenjohtajakaudellaan kunnostettiin Meripirttiä niin sisältä kuin ulkoa.

 

 

Seppo Willgren
seppo.jpg
Kotiseutuneuvos Seppo Willgren on tämänhetkinen Meripirtin Kerhon puheenjohtaja, jossa tehtävässä hän on toiminut vuodesta 1986 lähtien.K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20