Salon nuorisovaltuusto on  kutakuinkin toimikautensa puolivälissä.

Valtuuston jäsenet kokevat, että valtuusto on saanut toimia siinä tehtävässä, mitä varten se pohjimmiltaan perustettiinkin: pitämään esillä nuorten ääntä kaupungin päätöksenteossa. Valtuutetuilla on läsnäolo-  ja puheoikeus lautakunnissa. Tärkeää on sekin, että nuorisovaltuustolta muistetaan myös näkemystä kysyä, kun joku päätöksenteon rattaissa kulkeva asia nuoria liki liippaa.


Yhtä puuttuu. Perniön ja Särkisalon alueilta ei ole innostuttu lähtemään ehdolle nuorisovaltuustoon.


Syitä voi vain arvailla.  Eikö eteläistä Saloa vielä koeta osaksi Saloa, ja keskustaan asti lähteminen tuntuu vieraalta.  Joka tapauksessa yhtä Saloa elettäessä Salon nuorisovaltuusto on se elin, mitä kautta  asioihin voi pyrkiä vaikuttamaan ja viemään perille terveisiä. Käsiteltävät kysymykset eivät ole nuorisovaltuuston komealta kalskahtavasta nimestä huolimatta isoja ja abstrakteja,  vaan monesti niitä  arjessa ärsyttäviä käytännön asioita joista aikuisten valtuustossa tai lautakunnissa ei välttämättä ole tietoa ellei joku käy kertomassa.


Samat aiheet koskevat nuoria Perniössä ja Särkisalossa kuin muuallakin Salossa, esimerkiksi harrastusmahdollisuudet ja paikasta toiseen liikkuminen. K ukaan ei käy niistä perniöläisten puolesta keskustassa kertomassa, elleivät  perniöläiset itse.


Nuorisovaltuuston kausi on katkolla vuodenvaihteessa. Eteläisen Salon nuorilla on vielä aikaa miettiä, kenessä porukasta olisi ainesta mukaan ehdolle ja valtuustoon.
Kevään alku

Pääsiäispyhät ovat ovella.
Kaikissa perheissä juhla ei tunnu, osa kansaa on töissä myös pyhinä.  Monelle pääsiäinen näyttäytyy pitkänä viikonloppuna, hyvänä hetkenä hengähtää tai tehdä jotain johon normaaliviikonloppuna aika ei riitä.

Pääsiäisen ulkoiset tunnukset ovat tutut. Munat, paistit ja rairuohot. Toisaalta pitäisi muistaa, että juhlan juuret ovat kristinuskon perinteissä.  Pääsiäispyhiin liittyy oma tietty tunnelmansa, josta osa syntyy varmasti siitä että Suomi laskeutuu pyhiin, sulkeutuu ja hiljenee.

Jos koristelu tai kristillinen pääsiäinen eivät kiinnosta, voisiko juhlaa ajatella vaikka jonkinmoisena kevään avauksena. Yksi pitkä ja pimeä talvi on taas koko lailla ohi.


Toivotamme lukijoille piristävää pääsiäisen aikaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20