Työttömyystilastojen pelätään edelleen kääntyvän synkempään suuntaan.
Eräiden arvioiden mukaan  lomautukset kääntyvät kevätpuolella irtisanomisiksi.    
Lähialueen viimeisimpien huonojen uutisten joukossa on tieto Abloyn yt-neuvotteluista Kemiönsaarella.
Satakunta työtöntä lisää ei varmasti ole tervetullut tieto Kemiönsaarelle, jota taantuma suoraan ja välillisesti on kohdellut muutenkin kaltoin.    Saloon asti voi heijastua myös tiistainen tieto Turun telakan massiivisista irtisanomisista.
Jotain positiivistakin on ilmassa. Viime viikolla tuli tieto hankolaisen Forcitin jättitilauksesta Ruotsiin;  kaupan arvo on jopa 75 miljoonaa euroa.   
Heijastevaikutuksen, tällä kertaa positiivisen, soisi ulottuvan myös Raaseporin ja Salon rajan yli.  Jotain eksoottiseltakin vaikuttavaa on aluillaan Vakka-Suomessa, kunhan Uuteenkaupunkiin kaavailtu jopa sata henkeä työllistävä soijatehdas käynnistyy.
Tilanne on silti edelleen vaikea, vaikka synkkien uutisten seassa on jokunen valopilkkukin.

Ensimmäinen lumitalvi

Meneillään oleva talvi on sääennusteiden puolesta herättänyt enemmän keskustelua kuin talvet vähään aikaan.   Napakoista pakkasista ja lumesta on osattu nauttia monin tavoin. Viime päivien sumu puki puut harsoon, jota on ihailtu ja kuvailtu ja hiihtoladuilla käy tasainen suihke.
Ei iloa ilman pientä ohjeistamista: joukossa on muun muassa monta nuorta autoilijaa, jolle pakkas- ja lumitalvi ovat pakostakin ennenkokematon ilmiö.   Kokemattomien olisi syytä pitää maltti matkassa – ja kokeneempien suhtauduttava tähän ymmärtävästi.   
Kunhan tämä muistetaan, talvikeleistä nauttiminen jatkukoon.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20