Ylihuomenna vietettävä jouluaatto on päivä, jota odotetaan eri tavoin.
Valitettavasti, voisi sanoa.
Siinä, missä aattoilta on monelle hetken seisahtumisen
paikka ja palkinto vuoden uurastuksesta, liian monelle se
on ilta joka menee pilalle jonkun läheisen alkoholinkäytön vuoksi.
Joulurauhaista kylänraittia katsellessa ei aina uskoisi, että poliisille ja ensiapuasemille aatto ei ole vuoden hiljaisin päivä.
Mistä ilmiö sitten kertoo. Ehkä siitä, että vuoden 51 viikkoa moni menee tukka putkella ilman, että perheen kerralla yhdessä vietettävä
aikaa juuri jäisi, eikä äkkiä osatakaan olla omalla porukalla, ainakaan selvin päin. Tuttu ihminen ei ehkä olekaan niin tuttu ihminen kuin piti.
Ehkä väkivaltana ja torailuna näkyy myös vuoden mittaan kasautunut pahoinvointi ja joku tyytymättömyys, joka alkoholin rohkaisemana puretaan lähimmäisiin.
Ongelmahan ei varsinaisessa alkoholistiperheissä keskity mitenkään jouluun, vaan se kärjistyy niissä perheissä joissa muuten elellään jopa viinatta. Joulun muutamina vapaina annetaan itselle lupa elää muuten kuin yleensä.
Vielä tänään ehtii miettiä, voisiko tänä vuonna toimia toisin ja ostaa alkoholia vain maltilla. Jos ei kohtuullinen käyttö kerrassaan onnistu, kannattaa se ensimmäinenkin pullo jättää hyllyyn.
Varalle voisi miettiä, mitä muuta tehtävää yhdessä lähimpien kanssa voisi olla, ulkoilusäätkin ovat pitkästä aikaa perinteisen jouluiset.
Pahaa oloa pitää voida purkaa, mutta muilla keinoin. Muun perheen joulun pilaamisen ei kenelläkään ole oikeutta.
Parasta tietysti olis, ettei koko oloa olisi. Sen eteen on aikaa tehdä töitä koko kohta alkava vuosi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20