Ajonopeuksista Perniön taajamassa on syksyn mittaan kerätty mustaa valkoiselle.
Aluetoimikunta on ottanut asiassa ensimmäisen aloitteellisen askeleen ja mitannut sisääntuloteillä vauhteja.   Seuraavana askeleena voi olla sen miettiminen, millä keinoin nopeuksia sitten hillitään.  
Ääritapaus mittaustuloksista löytyy Haarlantieltä, missä 40 km/h alueella on ajettu mittausten mukaan jopa yli satasta.   Teko on varmasti vaatinut hiljaisen muun liikenteen ja määrätietoisen kiihdytyksen lisäksi aimo annoksen nulikkamaista asennetta: tiellä on muun muassa pihaliittymiä ja monta suojatietä.
Muita ratkaisuja odotellessa, auttaisiko asennemuutoksen alkuun annos itseopiskelua.
Suosittuun videopalveluun Youtubeen on ladattu monenmoista autoilumateriaalia. Muun hyvän lisäksi nähtävissä  on muun muassa videoita kolaritesteistä ja erilaisista törmäyksistä.   Jokainen  tietokoneen omistaja voi  helposti  käväistä katsomassa millaista jälkeä syntyy vaikkapa autotehtaiden onnettomuustesteissä, jotka yleensä ajetaan alle suurimman sallitun taajamanopeuden.
Muutama video yleensä opettaa jo tärkeimmän siitä, miten käy autoilijalle törmäyksessä jo verraten maltillisella vauhdilla.   Mielikuvituksen varaan jää sitten miettiä, miten käy samassa tilanteessa esimerkiksi sivutieltä pyörällä eteen ajavalle lapselle.   
Neljänkympin vauhdista autoilija  voi vielä yrittää väistää.  Jos joku väittää tekevänsä saman vielä satasestakin, kyseessä on joko turhan suuret luulot omista kyvyistä tai tietämättömyys.

Turhaan hukkaan

Perniön kierrätyskeskus on palkatun työvoiman puutteen takia toiminut varsin lyhyillä aukioloajoilla.Käytäntö on jatkumassa näillä näkymin kevääseen asti.  Talven aikana voisi olla paikallaan kokeilla esimerkiksi sitä, että aukioloaika olisi sunnuntain sijasta arki-ilta.
Toivoa sopii, että työvoimatoimiston tuella keskukseen saadaan uusi työntekijä tulevaisuudessa,  toiminnan näivettyminen olisi harmin paikka.  Käyttökelpoisen tavaran kierrättämisen uusiin käsiin roskikseen heittämisen  sijasta tulisi olla mahdollista muulloinkin kuin taantuman aikaan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20