Salon suunnittelemat säästöt ovat saaneet tänään lapsiperheet liikekannalle.
Talousarviota puimaan asettuvalle kaupunginhallitukselle on luovutettu pitkä lista nimiä, joissa vaaditaan kotihoidontuen kuntalisän, ”Salo-lisän” pitämistä ennallaan.  
Jos lisä ei talousarvioon mahdu, yhtenä mahdollisena vastavetona vanhemmat ovat miettineet tekevänsä hakemuksia kunnalliseen päivähoitoon.  
Suoran vaikuttamisen aika onkin nyt, kun talousarvion teko on vielä kesken, valtuuston käsittelyn jälkeen jupina olisi auttamatta myöhässä.
Kyse ei varmasti ole siitä, että äidit ja isät varta vasten tahtoisivat niistää muutenkin tiukalle talouskuurille joutunutta kaupunkia.   Kyseessä on  jo totuttu palvelu, selvä jatke kunnalliselle päivähoidolle.   Kuukausittainen pieni lisäraha on myös toimeentulotuen jatke, monessa perheessä summa on käytännössä iso ja varmasti tarpeeseen tuleva.  
Entä, jos lisä leikataan ja päivähoitopaikkoihin tulvii hakemuksia.  Se tarkoittaa akuuttia tarvetta lisätyöntekijöille ja fyysisellekin tilalle.  Hintalappu on kertaluokkaa suurempi kuin kotihoidon kuntalisään holahtava raha.
Samalla katoaa jotain valinnanvapaudesta.


Kuka opettaa influenssaista

Sikainfluenssa alkaa täyttää epidemian piirteet Varsinais-Suomessa.
Yllätys ei voi olla, että tauti leviää helpoiten siellä, missä on paljon väkeä koolla ja tiloja yhteiskäytössä.
Malliesimerkki ovat koulut.
Sikainfluenssa voi vetää nuorenkin ihmisen varsin voimattomaksi ja koulusta voi joutua olemaan poissa pitkäänkin.
Asiaan pitäisi varautua myös opetuksen osalta ja laatia suunnitelmat siitä, miten pidetään opetuksessa ajan tasalla ne oppilaat, jotka ovat sairaana viikon, parikin.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20