Ei tapahtuma väkisin vedä

Salon kaupungin syystapahtumissa on turhan rahanpolton makua.
Salo-rock ei vetänyt yleisöä lainkaan, samoin kekrijuhlia kylissä on jouduttu perumaan sillä ihmiset eivät lähde liikkeelle.  Harmi varmasti vilpittömällä mielellä syntyneiden ideoiden kannalta.
Entä mistä sitten kiikastaa. Osasyy voi olla huonossa ajankohdassa, osa ehkä laimeassa markkinoinnissa.  Kolmas palikka syitä selviteltäessä voisi olla siinä, että järjestäjänä kaupunki voi etenkin reuna-alueilla oudoksuttaa.    Suuri houkutus olisi ajatella, että esimerkiksi kekrijuhla paikallisen kyläyhdistyksen junailemana olisi voinut kiinnostaa enemmän.
Teijolla aluetoimikunnan ja kaupungin edustajien tapaamisessa vähän aikaa sitten todettiin, että asukkailta kysyminen jo ennen suunnittelua säästäisi rahaa ja vaivaa.   Kylissä tiedetään parhaiten paikalliset olot, toiveet ja ei-pidetyt asiat.
Puheena Teijolla olivat muun muassa kaavahankkeet, mutta sama logiikka pätee tapahtumiinkin.   Tapahtumat voivat lähteä kuntalaisista itsestäänkin, ja kaupunki voisi tällöin olla tärkeä tukija – jos ei muuten niin rahallisesti.  
Ilmaista ei nytkään tehty työ ole,  periaatteessa turhaan markkinointiin menneellä summalla olisi ollut käyttönsä   tiukassa taloustilanteessa muuallakin.

Suojatiekuriin on konstinsa

Suojateiden kehno turvalllisuus nousi puheenaiheeksi sen jälkeen, kun Helsingissä kaksi tyttöä loukkaantui vakavasti jäätyään suojatiellä auton alle.
Ilmiö, se että suojatietä ei riittävästi kunnioiteta, ei ole vieras Salossakaan.   Kyse ei voi olla siitä, etteikö sääntöjä ja jalankulkijan haurautta tiedettäisi.  Ennemminkin ongelmana on puhdas piittaamattomuus. 
Aivan puhtain paperein eivät selviä jalankulkijatkaan, omista oikeuksista kiinni pitäminen ei saa johtaa turhan täpärälle meneviin kadunylityksiin. Autoilijan on silti oltava tarkempana.
Mitä tilanteelle sitten voisi tehdä.   Joka kadunylitykselle ei voida rakentaa ali- tai ylikulkua eikä muuta tekniikkaa, joka ei estäisi jästipäisimpiä ajamasta risteysalueilla liian kovaa.
Jääkö ainoaksi keinoksi porkkanan sijaan keppi, se että piittaamattomasta suojatiekäytöksestä määrätään kertakaikkisen kovat rangaistukset.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20