Lääkärihelikoptereista on tullut kiinteä osa sairaanhoitoa, ja ilmassa ne pysyvät jatkossakin. Kuka toiminnasta vastaa, on toinen kysymys

.Selvitysmies Jyri Lilja teki sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta selvityksen kopteritoiminnasta.  Raportti valmistui joulun alla, ja siinä Lilja  kannattaa nykyistä järjestelyä, jossa varsinaisesta lentotoiminnasta vastaavat alan kilpailutetut yritykset.  Selvitysmies katsoo, että valtion ei pidä ottaa lentotoimintaa omiin käsiinsä ja ostaa koptereita itselleen. Hän toteaa kuitenkin, että lentoja hallinnoivan Finnhemsin omistus voisi siirtyä valtiolle.  Nyt yhtiön omistavat sairaanhoitopiirit. 

Selvitysmiehen näkemykseen on sivullisen helppo yhtyä;  varsinaisen toiminnan siirtyminen uusiin käsiin olisi pahimmillaan vain hyväksi havaitun käytännön purkamista.  Toiminnan tilaaja eli sosiaali- ja terveysministeriö on ilmoittanut olevansa tyytyväinen toimintaan nykyisellään; osaamista on sekä hankintapuolella että lentotoimintaa harjoittavien yhtiöiden puolella.  

Eteläistä Saloa asia koskettaa sikäli, että lähin kuudesta lääkärikopterien kentästä on Turussa.  Välimatkat alueella eivät ole Lapin veroisia, mutta viimeistään saaristossa ollaan yhtä lailla tiettömien taipaleiden takana kuin kairassakin.   Joka niemen nokassa ei voi olla omaa terveysasemaa, mutta jos eteen tulee kysymys maaseudun palveluista, on kopteri omalla tavallaan yksi niistä.  

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi Finnhemsille maanantaina 29 miljoonan euron avustuksen lääkärihelikopterien toimintaan tälle vuodelle.  Se jos mikä on maaseudun vinkkelistä mielei stä aluepolitiikkaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20