Huomenna perjantaina vietetään itsenäisyyspäivää.  Todennäköisesti perinteisesti, mennyttä muistellen ja arvokkain menoin. 
Hyvä niin; kerran vuodessa on hyvä miettiä sitä, miten hyvin asiat Suomessa pääpiirteittäin ovat. Tänä vuonna tosin juuri juhlittavan valtion komentosillalla käy melkoinen kuhina; pääministeri on menossa vaihtoon ja jo sunnuntaina ollaan seuraajan nimestä viisaampia.  Komentosillasta puhuminen viittaa usein valtiolaivaan; sen liikkeet ovat hitaita ja vakaita eikä alus yhdessä yössä käänny  - kun joskus jopa pienempien kaupunkien päätöksenteossa menee turhauttavan paljon aikaa.  
Ehkä nyt kuitenkin ollaan edes jonkinlaisen käännöksen alussa.   Mielenkiintoinen ja monelle mieleinenkin kuvio nähdään, jos pääministeriksi nousee Sanna Marin ja jopa valtiovarainministeriksi Katri Kulmuni.  Opetusministeri Li Andessonin ja sisäministeri Maria Ohisalon ottaminen mukaan riviin tietää sitä, että puheet politiikasta harmaapäisten miesten lajina voidaan jättää vähemmälle:  paljon valtaa ja sanansijaa voikin kohta olla verraten nuorella naisnelikolla.   

Ehkä viime päivien kohu ja eripura hallituksessa kertoo jotain siitä, miksi maassa on paljon juhlimisen aihetta.  Elintarvikepuolelta voisi lainata ilmaisun ja sanoa, että omavalvonta toimii;  pääministeriksi vasta kesällä valittu Antti Rinne katsoi, että hänen on aika väistyä. Sitä ennen saman päätöksen teki Postin kohussa siipeensä saanut omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.   Jossain muualla ministerin eroon saatettaisiin tarvita paljon enemmän epäselvyyksiä.   Toivoa sopii, että jälkipyykki pestään pikaohjelmalla:  tarkoitus tietenkään ei voi olla, että poliittinen kissanhännänveto jatkuu ylettömän pitkään:  hoidettavana olisi pitkä rivi kansalaisten asioita.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20