Yksi viipale perniöläistä teollisuutta saattaa tulla tiensä päähän lähiaikoina. Teijolla Vossloh Cogiferin tehtaalla käydään YT-neuvotteluja, jotka koskevat tuotannon henkilökuntaa.

 Jos tehtaan toiminta päättyy, häviää samalla vuosikymmeniä osaamista.  Rautatievaihteiden teko alkoi Mathildedalissa 1940-luvulla ja Teijolla tuotanto on pyörinyt noin 50 vuotta.   Jokseenkin nykyisen tehtaan sijoille perustettiin rautaruukki jo 1686, joten metallin käsittelyyn kylässä on todella pitkät perinteet.

Perinteet tietenkään eivät yksin elätä, mutta olettaa voi, että viimeisten vuosikymmenienkin ja pitkien työsuhteiden aikana taloon on kertynyt paljon puhuttua hiljaista osaamista, joka nyt on katoamassa.  

Yli viisituhatta henkeä työllistävän konsernin mittapuulla Teijon tehdas toki on olematon, mutta viisitoista työpaikkaa pois verraten pieneltä kylältä on iso menetys – jos sitten alueen muut metalliosaamista tarvitsevat yritykset eivät voi tarjota korvaavia työpaikkoja.   Konsernin Suomen-toiminnot ovat tehneet toimitusjohtajan mukaan hyvää tulosta ja kotimainen tuotanto vielä jää Suomeen, joten kansallisesti vaihteiden suhteen Suomessa ollaan verraten omavaraisia.  Joku painoarvo voisi olla silläkin, kun kehitys muuten on sen suuntaista, että rauta- ja raitiotiestöä tulisi kehittää.  Yhtä lailla sillä voisi ajatella olevan merkitystä esimerkiksi huoltovarmuuden näkökulmasta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20