Perniön vanhan lukion tiloissa on tällä viikolla rymistelty viranomaisvoimin. Puolustusvoimien ja poliisin yhteisharjoituksessa ei paneuduta niinkään kuvitteelliseen tilanteeseen vaan opetellaan kouluttajien kesken yhteistoimintaa. 

Viranomaisten yhteistoiminta on nykyaikaa ja arkinen asia ja maallikkopohjaltakin helppo ymmärtää: esimerkiksi puolustusvoimilla on monen lajin erikoisosaamista ja -kalustoa, jota esimerkiksi pelastuslaitoksilla ei välttämättä ole tarkoituksenmukaista olla omana.  Osaamista ja resursseja kertyy äkkiä paljon, kun koolla on useamman viranomaisen edustajia, ja harjoitusten avulla päästään kiinni siihen, että kaikki soittavat tositilanteessakin samaa kappaletta. 

Paljon on puhuttu siitä, mitkä ovat uhkakuvat nykyään ja ennen muuta huomio on kiinnittynyt tietoverkkoihin, joiden toimintahäiriöt voivat aiheuttaa isojakin pulmia yhteiskunnan toimivuudelle ja turvallisuudelle. Esimerkkiä ei tarvitse hakea kauempaa kuin Turusta, missä kaukolämmön toimitus katkesi eilisaamuna – eikä syynä ollut tahallinen teko vaan ukkonen.   Jos joku päättäisi kiusanteon tai vakavammankin uhkailun nimissä pyrkiä kaatamaan tietojärjestelmiä, tulisi eteen äkkiä tilanne, jossa eri viranomaisten yhteispeliä todella tarvitaan.   

Luontevaa olisi, että myös paikalliset pelastajat, käytännössä ainakin palokunnat, saisivat osansa yhteisharjoittelusta. 

Vanhalle koululle harjoitusnäyttämönä toimiminen on aivan kunniallinen loppu.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20