Alueen kesätapahtumat alkavat lähestyä loppuaan. Heinäkuun alussa vietettiin Kisko-päivää, vajaa kaksi viikkoa sitten Särkisalo-päivää ja ensi viikonloppuna ovat vuorossa Laurin markkinat Perniössä. Tapahtumiin on kutsuttu myyjiä myös seudun ulkopuolelta. Leivonnaiset ja karkit houkuttelevat väkeä paikalle, mutta paikalliset kesätapahtumat eivät ole pelkkää metrilakua. 
Kesätapahtumat ovat myös monille paikkakunnalta jo pois muuttaneille syy tulla takaisin seudulle tapaamaan tuttuja ja miksei vieraitakin.
Paikallisille ne lisäävät yhteisöllisyyden kokemusta – oman kotikylän perinne jatkuu aina vaan. Hyvä esimerkki tästä on Laurin markkinapubi, joka on järjestäjien vaihtumisesta huolimatta jatkunut vuosikymmenestä toiseen.
Salon kymmenen kunnan liitoksesta on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Entiset kuntakeskukset ovat säilyttäneet ainakin kulttuurin tasolla omaleimaisuutensa, vaikka virkamiesten päätöksistä ja vähentyneiden luottamushenkilöiden määrästä kaupungin elimissä olisikin erimielisyyttä. 
Myönteistä on se, että Salon kaupunki on jatkanut vuodesta toiseen tukeaan paikallisille kesätapahtumille. Kaupungin ”kesäkiertueeksi” nimittämä turnee on näkynyt vahvasti ilmoittelussa ja kaupungin edustajat ovat olleet myös mukana tapahtumissa omalla teltallaan kertomassa ajankohtaisista kaupungin asioista. 
Paikallisten toimijoiden ja kaupungin yhteistyö kesätapahtumissa on toiminut mallikkaasti. Toivoa sopii, että syksyn keskusteluissa paikallisten palvelujen säilymisestä ylläpidetään samanlaista positiivista henkeä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20