Viime viikolla saatu varmistus M-Marketin lopettamisesta on harmittava asia paikkakunnalle. Yksi palvelu vähemmän ja tyhjää tilaa on kylillä jo tarpeeksi. Ja kaikki käyttämätön rapistuu, vaikka perusasioista huolehdittaisiin. Kysymys ei ole pelkästään rakennuksista.  Hyvä esimerkki löytyy paikallisen matkailun ytimestä.
Mathildedalissa tenniskenttien jäänteet kasvavat lupiineja. Vuosia käytännössä käyttämättömiä kenttiä on aina välillä koetettu kunnostaa, kun tenniksestä kiinnostuneita on saatu koottua yhteen. Todellinen pelikuntoon saattaminen on silti jäänyt tekemättä, koska omistajat eivät ole olleet tarpeeksi motivoituneita asian suhteen. Asia nousi jälleen keskusteluun pari viikkoa sitten, kun kylältä löytyi jälleen kenttien kunnostamisesta kiinnostunutta väkeä. Pienet erimielisyydet omistajan kanssa ovat nyt sammuttamassa tämänkin yrityksen. Alue on myös myynnissä, joten uuden omistajan suunnitelmat voisivat tehdä turhaksi kenttien hyväksi tehdyn työn.
S-Market Perniön entinen liikerakennus keskellä Perniön kirkonkylää saattaa kärsiä saman kohtalon. Kiinnostusta tiloihin ovat esittäneet esimerkiksi paikalliset koripalloilijat. Heidänkään ei kannata vuokrata tiloja ja investoida kunnostukseen, koska mahdollisella uudella omistajalla voi olla muita suunnitelmia.
Omistajille lienee ensimmäinen vaihtoehto päästä tiloista eroon myymällä ne.  Vuokraaminen tuottaisi sekin enemmän resursseja ylläpitoon kuin tyhjä tila. Tilojen tarjonta ei vaan ole kovin tarmokasta,  ”vuokrattava” lappu ikkunassa ei näy kovin kauas.
Entä kun Yrityssalon vapaiden toimitilojen listalla on yksi kohde Perniöstä. Yrityssalon palvelut ovat jääneet vieraiksi?
Tilojen tarvitsijoiden, omistajien ja ehkä jonkun kolmannen tahon olisi jostain löydettävä kipinä puhaltaa yhteen hiileen, jotta koko alue säilyisi vetovoimaisena myös tulevaisuudessa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20