Laukanlahden suojeluyhdistys järjesti viikonloppuna vesikasvillisuuden niittotalkoot. Kiskon kirkkojärven hoitoyhdistyksen omat vastaavat talkoot olivat pari viikkoa sitten. Laukanlahdella nähtiin myös väkeä Kiskosta ja saatiin uusiakin vinkkejä vesikasvillisuuden keräämiseen niiton jälkeen. 
Yhdistykset käyttävät omaa kekseliäisyyttään vesialueiden hoidossa. Koska varoja on käytettävissä niukasti ja kaikki tehdään talkoovoimin, Laukanlahdellakin niittoa ja keräämistä tehdään itse nikkaroitujen lauttojen kanssa. Tarvikkeita näihin on saatu onneksi jonkin verran lahjoituksina. 
Niittäminen olisi toki mahdollista myös ammattilaiskalustolla, mutta urakoitsijan kutsuminen paikalle vaikka vain päiväksi olisi liian kallista. 
Laukanlahden suojeluyhdistys pyrkii säilyttämään Laukanlahden luontoarvojensa mukaisena elävänä merenlahtena. Niittojen lisäksi yhdistys on suunnitellut ja toteuttanut kosteikkoja lahden suojelemiseksi. Pitkäjänteinen työ on jo huomioitu esimerkiksi Pro Saaristomeri- palkinnolla. 
Myös yksityinen ihminen voi vaikuttaa luonnon hyvinvointiin. Linnunpönttöjen ja hyönteishotellien nikkarointi on samankaltaista yksityishenkilöiden tekemää työtä luonnon hyväksi. 
Vapaaehtoisten tekemä työ luonnon hyväksi on kullan arvoista. Viranomaiset kuten ELY-keskus eivät ehdi kaikkeen, vaikka voivatkin olla hyviä yhteistyökumppaneita hankkeiden toteuttamisessa.
Tarvitsemme vapaaehtoisia yhä enemmän, jotta luonto säilyisi hyväkuntoisena myös tuleville sukupolville.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20