Liikenteen vaikea aika

Vaikka talvesta ei vielä voi olla tietoakaan, tieliikenteessä eletään nyt jopa vuoden vaikeimpia aikoja.
Illat  ja aamut ovat pimeät, hirvieläimet vilkkaasti liikkeessä, yöpakkaset saattavat jo jäädyttää tienpintoja. Kun soppaan lisätään teillä liikkuvat hitaat maatalouskoneet ja syyssateet, on ajaminen joskus kaukana siitä, mitä se kesäisenä poutapäivänä on. Moni  pienet matkat esimerkiksi polkupyörällä ajanut myös hyppää auton rattiin entistä hanakammin, jos sää ei polkemista suosi.
Paljon voi tehdä jo ennakkoon; pohjoiseen matkaavat ilman muuta ovat jo kiertäneet talvirenkaat alle. Lisää turvallisuutta voi tehdä esimerkiksi hoitamalla valot ja muut näkemiseen liittyvät asiat kulkupelissä kuntoon. Investointi ei ole iso.
Tärkein ei maksa senkään vertaa:  tuttuunkin matkaan voi varata aikaa enemmän kuin yleensä. Kelloa vasten ajaminen syyshämärissä, sateissa on turhaa tuurin koettelemista.


Ensi vaalit menevät matalalla profiililla

Kuluvaa viikkoa on leimannut vääntö pääministeri Matti Vanhasen (kesk) vaalirahoituksesta.
Vielä eilen lehden mennessä painoon tilanne oli sama kuin miksi se tiistaina jäi: pääministeri odottaa  lisänäyttöjä  väitteistä, joiden mukaan rakennusyhtiö olisi maksanut osan tarvikkeista Vanhasen omakotitaloon.
Tilanteen täytyy joka tapauksessa laueta johonkin suuntaan, mutta ennakkotapaus siitä tulee joka tapauksessa.  Veikkaus tuskin menee pahasti pieleen, jos arvaa että monet seuraavat vaalit käydään aiempaa matalammalla profiililla ja vaalikustannusten maksajia ei tarvitse erikseen kysyä.
Nopeaa ratkaisua asiaan toivoisi joka tapauksessa;  kohu ei voi olla vaikuttamatta  hallituksen toimintakykyyn. Muutakin pähkäiltävää kuin rahoitussoppa varmasti olisi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20