Salossa jätteenkuljetus on menossa osassa kaupunkia uusiksi, mikäli valtuusto päättää siitä että jatkossa käytössä on sopimusperusteinen malli. 

Kuntalaisen kannalta tärkeintä tietysti on, että homma toimii: että  portinpielessä on roska-astia joka tyhjennetään riittävän usein ja kohtuuhinnalla.  Tähän asti palvelu on palautteen perusteella toiminut ja hintaero vaihtoehtojen välillä on pieni. 

Asiaa on käsitelty luottamuselimissä tähän mennessä kiitettävän yrittäjämyönteisesti.   Teknisessä lautakunnassa esityksen sopimusperusteiseen järjestelyyn siirtymisestä teki kokoomuksen Osmo Friberg, yrittäjä itsekin.   

Osa jätteenkuljetusyrittäjistä on investoinut mittavasti kalustoon, tiloihin ja laitteisiin ja palkannut työvoimaa.  Kantavana ajatuksena on ollut edistää hyötyjätteen uudelleenkäyttöä.  Siirtyminen  kunnan kilpailuttamaan jätteenkuljetukseen  jättäisi näille  yrittäjille asiakkaiksi lähinnä yritykset ja kuskattavaksi hyötyjätteen, kotitalouksien porteilla kävisi  vain tietyn yhtiön auto. 

Salossa aletaan äkillisen rakennemuutosalueen statuksen varjolla pohtia yritystoiminnan kehittämistä ja toimintaedellytyksien parantamista.  Pysyminen sopimusperusteisessa jätteenkuljetuksessa olisi tätä jos mikä, siirtyminen keskitettyyn kilpailutukseen taas maton vetäminen yrittäjien jalkojen alta.

Ei sovi unohtaa myöskään sitä, mikä vaara on käydä hinnoille jos jollain alalla kilpailu on vähäistä tai olematonta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20