Särkisalossa kannettiin tiistaina jätteitä melkeinpä porukalla.  Lounais-Suomen Jätehuollon liikkuva lajitteluasema piipahti kylällä muutaman tunnin verran ja suosio oli varsin kohtuullinen: yli 40 särkisalolaista hankkiutui eroon niistä jätteistä, joita ei muun talousjätteen seassa voi hävittää. Pop up-pisteille kertyy eri puolilla kaupunkia esimerkiksi pienelektroniikkaa sekä öljyn ja maalin tähteitä. 

Jätehuolto on asiana arkinen, konkreettinen ja ehkä siksi puhuttava. Yleensä asia nousee kahvipöytä- tai yleisönosastoaiheeksi, jos se ei toimi - esimerkiksi jätepisteitä ei ole, ne ovat täynnä tai sotkuiset.

Eteläisessä Salossa on kestokiusaksi koettu pakkausmuovien keräyspisteiden puute; nähtäväksi jää, vastataanko huutoon niin, että jokunen muovipakkauksia vastaanottava piste alueelle vielä ilmestyy.

Ajatus pop up – lajitteluasemasta ei ole uusi; jo vuosien takaa muistetaan esimerkiksi kiertävät ongelmajätekeräykset ja saariston liikkuvilla jätekeräyksillä on niilläkin pitkät perinteet.

Tämän tästä ei liikkuva lajitteluasema voi pitkin kaupunkia seilata, mutta käytännölle on hyvä toivottaa menestystä jatkossakin: vanhojen akkujen ja muun paikka ei ole vuosikausia tallin nurkassa vaan asianmukaisessa laitoksessa.
Jos muitakin palveluja mietitään nostettavaksi pyörille, miksipä ei hankalien jätteiden keräystä.

Suosio osoittaa, että hankalammat jätteet halutaan saattaa asianmukaiseen jatkokäsittelyyn; nykyaikaa tai vastuullisuutta ei ole se, että maalipurkinpohjat ja paristot nakataan samaan pussiin perunankuorien ja vaippojen kanssa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20