Salon kaupunki nykymuodossaan juhlii kohta kymmenvuotispäiväänsä. Suomen suurin kuntaliitos astui voimaan tammikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2009.

Sen jälkeen on matkalle sattunut välillä positiivisempia, välillä synkempiä uutisia. Palveluverkkoa on rukattu ja palveluista kannettu huolta. Samaa on ilmassa nyt, kun kouluverkkoa yritetään jälleen pöyhiä.

Paitsi palveluista, myös kiinteistöistä on kannettu murhetta: miten käy niiden rakennusten, joita kaupunki ei enää tarvitse. Kulut eivät lakkaa juoksemasta eikä rakennukselle tee hyvää seistä tyhjillään.

Nyt voi todeta, että aika hyvin käy: viimeisimpänä omistajaa vaihtaa Perniön vanha asema, sittemmin päiväkotina toiminut. Näillä näkymin rakennuksesta tulee kuvanveistäjän työtila ja asunto, eikä näyttelytoimintakaan ole tulevaisuudessa poissuljettu vaihtoehto.
Tehtyjen kauppojen lista on pitkä: uuden omistajan ovat löytäneet esimerkiksi kaikki eteläisen Salon kunnantalot ja koulut.

Neliöihinsä nähden asema ei vaihda omistajaa kalliisti. Olennaista onkin, että rakennus on poissa kaupungin taloutta kuormittamasta, tehtiinpä kaupat vaikka edullisemminkin. Vielä olennaisempaa on se, että uuden omistajan ansiosta valot palavat tutussa rakennuksessa jatkossakin. Kylän viihtyisyyden kannalta tällä voi olla isompi merkitys kuin uskotaankaan.

Työ ei toki lopu tähän; oppimisympäristöselvityksen kauttakin voi myytävää tulla lisää. Sen näyttää aika, ja myöhemmin valmistuva selvityksen kakkosvaihe. Millä argumentein ja kenelle mitäkin myydään, jää nähtäväksi.
Selvää on, että kaikki kohteet eivät ole yhtä helposti myytäviä kuin puiset kyläkoulut ja vanhat idylliset asemarakennukset. Osalle kohteista luontevin ostaja voi olla yritys, joita Saloon on muutenkin pyritty houkuttelemaan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20