Perniössä sammutettiin maanantai-iltana pitäjän mittakaavassa isoa tulipaloa.

Automäkinen Oy:n tiloja runnellutta paloa oli sammuttamassa lähes kolmekymmentä yksikköä Varsinais-Suomesta.
Ripeät ja riittävät sammutustoimet heti kärkeen saivat palon etenemisen pysähtymään, joskin vahingot ovat silti mittavat. Palokunnalle tehtävä ei ollut helppo: kohteena esimerkiksi kaasupulloja sisältävä teollisuusrakennus on työläs sammutettava.

Teollisuusyritysten paloja on osunut viime aikoihin useampiakin; kynttilätehtaan raju palo Halikossa työllisti palokuntia paljon ja pitkään, maanantaina taas osa yksiköistä lähti Perniöstä suoraan Turkuun sammuttamaan Itäharjun teollisuusalueella syttynyttä paloa.

Tiheään sattunut palojen sarja voisi toimia herätteenä muille teollisuuslaitoksille ja yrityksille: ehkä olisi paikallaan tarkistaa omat ensisammutusvalmiudet ja työtavat paloturvallisuuden vinkkelistä. Minkäänlaisesta huolimattomuudesta ei tarvitse olla kyse, vaikka tuli pääsisi karkuun; onnettomuus ei tule kello kaulassa ja tarkkaan työskentelevällekin voi käydä vahinko. Silloin on olennaista, että tilanteeseen on välineet tarttua aluksi itsekin. Yhtä olennaista on se, että paikkakunnalla on toimiva palokunta ja että yhteistyö maakunnan muiden palo- ja pelastustoimijoiden kanssa toimii sekin.

Teollisuusyritysten palot ovat murheellisia onnettomuuksia siinä, missä muutkin tulipalot. Keneltäkään ei mene kotia, mutta pelissä on aina jonkun elinkeino, paljon paikallista osaamista ja työpaikkoja. Toivoa sopii, että tulipaloista siipeensä saaneet yritykset voivat jatkaa toimintaansa mahdollisimman pian.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20