Sikainfluenssan odotetaan pärskityttävän selkeästi nykyistä useampaa lähitulevaisuudessa, kun koulut ja päiväkodit pyörivät taas täysillä.  Perinteisesti paikat joissa paljon ihmisiä on koolla, ovat olleet kausi-influenssankin otollisia leviämisympäristöjä.

Aika näyttää , miten moni sairastuu. Perniössä päiväkotien ensimmäinen varmistunut tapaus on jo totta, ja seuraavakin on varmasti tulossa.

Hyvällä hygieniasta huolehtimisella voidaan pyrkiä pitämään tauti mahdollisimman hyvin kurissa niin, että se ei leviäisi esimerkiksi jokaisen päiväkodista lähtijän mukana maailmalle. Kyse ei ole vain siitä, että lapset tai vanhemmat eivät sairastuisi, vaan siitä että heidän mukanaan virus voi kulkea vaikkapa jo iäkkäiden isovanhempien luo.

Terveelle työikäiselle sairaus ei ole välttämättä sen vaarallisempi kuin kausi-influenssakaan, kunhan hoito-ohjeita noudatetaan. Hysteriaan tai paniikkiin tai pelotteluun ei silti ole aihetta.

Monelle tilanteesta voi joka tapauksessa tulla vaikea, vastaan voi tulla ongelmia esimerkiksi pitkän töistä poissaolon kanssa tai lapsen pitämisestä kotona jopa yli viikon ajan. Työnantajilta kaivataan suopeaa suhtautumista.

Yritys pitää viruksen leviäminen kurissa on yksi tehtävä. Toinen, samalla tärkeä tehtävä, on kertoa mikä tilanne on esimerkiksi kouluissa, hoitopaikoissa ja yrityksissä, joissa on paljon ihmisiä koolla päivittäin. Koulun tai päiväkodin maine ei siitä ryvety, jos reilusti kerrotaan että virusta on talon väessä tavattu. Pahempi on maine paikkana, mistä voi saada viruksen eikä kukaan vaikuta olevan tietoinen asiasta.

Avoimuus tässä asiassa on vastuullisuutta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20