Sattui kohdallemme kun 15-vuotias lapsemme heräsi aamulla tilanteeseen, jossa tarvittiin apua. Ennen koulun alkua, kello kahdeksaa ehtii mainiosti käymään lääkärissä ja saamaan neuvot miten tilanne hallitaan. Kohtaaminen vastaanottovirkailijan kanssa oli synkkä kokemus. Virkailija teki diagnoosin lasisermin takaa ja ilmoitti että ei näytä pahalta, mutta jos tilanne pahenee, tulkaa varaamaan lääkäriaika.
Miten pahalta ihmisen pitää näyttää jotta apua saisi? Miten pystyy näkemään potilaan sisuksiin mikä on todellinen tilanne? Onko vastaanottovirkailijalla todella niin suuri valta, että voi päättää kuka saa hoitoa ja kuka ei? Entä ottaako hän vastuun päätöksestään?
Noin kaksi tuntia myöhemmin tila paheni ja koulupäivä piti keskeyttää. Päästyämme uudestaan palvelutiskille, oli virkailija vaihtunut, mutta tilanne vain paheni. Harvoin tapaa yhtä töykeää ja ylimielistä käytöstä kun kuuntelimme ohjeita. Nyt olivat kuulemma ajat loppuneet – ”menkää illalla Saloon”. He eivät voi tehdä mitään ja vanhemmilla on kuulemma vastuu.
Jos on jotain valittamista palvelusta niin ne voi kuulemma lähettää ylilääkärille. Se olikin ainoa hyvä neuvo sille päivälle. Saimmehan me sitten hyvän avun yksityispuolelta ja asiat sujumaan. Tämäköhän on sitä ruuhkajonojen lieventämistä jo alkulähteillä?

Sari Kavisto-Kajanne

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20