Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Hiljaista on! Ei lauleta lauluja, kun ei syödäkään. Monissa perheissä nykytilanne on kuormittava. On aikuisten epävarmuus työn jatkumisesta, mahdollisista lomautuksista tai etätöiden hoitamisesta. On väsymistä erilaisen, poikkeustilan aiheuttaman arjen haasteisiin. Riittävätkö voimavarat uudenlaisen arjen keskellä?

Mannerheimin Lastensuojeluiiton Perniön yhdistys on ilmaissut huolensa salolaisten lapsiperheiden selviytymisestä uudessa tilanteessa. Yhdistys lähestyi sähköpostitse 28.3. osaa kaupunginvaltuutetuista sekä kaupunginjohtajaa ilmaisten huolensa kouluruoan puuttumisesta. Vastaus kaupunginjohtajalta tuli vajaassa tunnissa, vaikka oli lauantai. Vastaukseksi saimme, että asia on valmistelussa. Henkäisimme helpotuksesta ja odotimme maanantain 30.3. kaupunginhallituksen kokousta. Asia ei ollut edes esityslistalla. Eikä yksikään lähestymistämme valtuutetuista ole sanallakaan vastannut sähköpostiimme.

Vastauksesta on kulunut jo yli viikko, eikä mitään ole tapahtunut. Moni kunta jakaa kouluruokaa tai ruokakasseja, joissain kunnissa osoitetaan kauppaan ruokalahjakortti. Mitä tekee Salo? Ei mitään.
Lapsiperheissä tilanne on haastava. Lain mukaan maksuton kouluruoka kuuluu perusopetukseen, mutta poikkeusoloissa tästä voidaan luistaa. Kun nyt säästetään, maksetaan iso lasku myöhemmin.

Perheet painivat monenlaisten asioiden kanssa. Osassa perheissä on voimavaroja tilanteen hoitamiseen, mutta kaikissa perheissä asiat eivät ole näin hyvin. Kaikille oppilaille ei esimerkiksi koti ole turvallinen oppimisympäristö. Kotona voi olla lähisuhdeväkivaltaa, päihdeongelmaa, mielenterveysongelmia. Nämä ongelmat eivät helpotu, kun vanhempien vastuulla on kaiken muun lisäksi vielä ruokahuollon varmistaminen jälkikasvulleen.
Me Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perniön yhdistyksessä vaadimme, että Salo tarttuu toimeen heti eikä viidestoista päivä. Jo nyt on kestänyt liian pitkään tämän asian päättäminen.

Katihanna Heikkinen
Jenna Helle
Katarina Härkänen
Sanna Lahtiranta
Elina Laine
Jonna Lehto
Annika Lönnfors
Sari Niittynen
Terhi Sandholm
Katja Tallqvist-Ketonen
Kirsi Valjanen
Päivi Vigg

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Esa-Matti Ristola kuvasi silkkiuikun pesimäpuuhissa Strömmassa.New

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20