Ensi viikolla mitataan ihmisten verenpainetta eri puolilla maata. Maksuttomat mittaukset ovat osa Korvaamaton kovalevy –hanketta, jonka takana on Aivoliitto. Tavoitteena on tehdä tunnetuksi verenpaineen haitallisia vaikutuksia aivoihin. Perniössä verenpainetta mitataan apteekissa ensi tiistaina. Turun AMK:n sairaanhoitajaopiskelijat mittaavat aamuyhdeksästä iltaviiteen ilman ajanvarausta.
–Oleellista on, että saadaan myös työikäisiä havahdetuksi, kertoo Riita Laajasuo.

Laajasuo on Salon AVH-kerhon sihteeri. AVH on yhteinen nimittäjä aivotapahtumille, kuten aivoinfrakti ja aivoverenvuoto.
Mittaukset pitäisi aloittaa kolmenkymmenen ikävuoden tienoilla. Verenpaine on salakavala, ihminen ei tunnista sitä, kun se ei näy eikä tunnu.
–Alle viidennes ihmisistä tietää, että verenpaine on vaara aivoille, aina puhutaan vain sydämestä, huomauttaa proviisori Helena Haavisto Perniön apteekista.
–Kahdeksan kymmenestä aivotapahtumasta olisi estetty säännöllisessä verenpaineen seurannalla.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20