Anna Kaisa Siltanen kiittää: Arkkipooki -palkinnon saaminen lämmittää mieltä. Kuvan muistomerkin suunnitteli Yrjö Liipola.
Anna Kaisa Siltanen kiittää: Arkkipooki -palkinnon saaminen lämmittää mieltä.  Kuvan  muistomerkin suunnitteli Yrjö Liipola.
–Tämäkin on upea, kehuu Anna Kaisa Siltanen Perniön kirkkomaalla Yrjö Liipolan suunnittelemaa sankarivainajien muistomerkkiä.
Niin on, ja patsaan voidaan sanoa olevan kirkon taidetta, vaikka se ulkona seisookin.

Siltasen ansiota on, että koululaiset Perniön ja Särkisalon lisäksi myös Kuusjoella ja Halikossa ovat saaneet tutustua kotikirkkojensa taiteeseen tekemisen kautta.  Hän on Perniössä asuva erityisopettaja, joka on luotsannut Kirkkopolku-taidekasvatushanketta Salon kouluissa ja jatkaa projektia nyt myös Raaseporin puolella.

Turun arkkihiippakunta myönsi Siltaselle Arkkipooki -palkinnon, joka voidaan myöntää ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakuntien, seurakuntien tai niiden jäsenten hyväksi.
Taidepolku -hankkeessa koululaiset ovat tutustuneet kotikirkkojensa taiteeseen ja jatkaneet oppimista koulussa niin kuvataiteen, äidinkielen kuin uskonnonkin oppitunneilla. Esimerkiksi viime syksynä Perniön kirkossa nähtiin koululaisten versioita kirkon taideteoksista ja heidän kirjoittamiaan tekstejä.
–Ja ne holvien perusteella leikatut paperitähdet olivat kuin ne olisivat olleet ikkunoissa aina, Siltanen kehuu.

Siltanen miettii, että kirkon tunteminen on osa yleissivistystä.
–Kulttuurissamme on niin paljon asioita, jotka tulevat suoraan kirkosta. Illuminatin merkin oppilaat tuntevat ja ovat sitten hämmästelleet, kun se onkin kirkossa, hän vertaa.

Tuttu kirkko on myös osa identiteettiä.
–Jotenkin ajattelen niin, että olisi hyvä, että lapsi miettii mistä on tullut ja missä asunut.

Lisää 26.3. lehdessä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20