Jenny Westberg kiinnittää venettä Skatan laituriin.
Jenny Westberg kiinnittää venettä Skatan laituriin.
Harvoin tulee helmikuussa oltua Suomessa vesillä muuten kuin autolautan kyydissä. Tänä talvena sekin käy, kun jäistä ei ole merellä tietoakaan.  Maanantaiaamuna väli Särkisalon Ulkoluodosta Raaseporin puolelle Skataan oli tuulen peruina kuoppainen, mutta matka lyhyt, vain muutaman minuutin.
–Autollahan meiltä sitten menisi pihalta pihaan se puolitoista tuntia, summaa Jenny Westberg.

Siinä, missä uutiset kertovat paljon nuorten aikuisten lähdöstä kaupunkiin ja jäämisestä sille tielleen, ollaan nyt toisenlaisen tarinan äärellä.  Jenny Westberg on varttunut Ulkoluodon Finnholmenissa ja aikoo asua Särkisalossa edelleen.
–Opiskeluaikanakin aika monena viikonloppuna tulin Särkisaloon pois hälystä, Westberg kertoo.

Opinnot veivät hänet välillä Turkuun ja tradenomin paperit Novia -ammattikorkeakoulusta Westberg sai viime vuonna. 

 

Usein perusteena olla palaamatta maalle on työ tai sen puute: jotain pitäisi elääkseen tehdäkin. Westbergin kohdalla kysymykseen on jo vastaus: hän aloittaa melkein vastarannalla, Skatassa sijaitsevan Skatafén ravintoloitsijana ja vaikka kesäsesongin alkuun on vielä hetki, ovat työt jo täydessä käynnissä. Sisätiloissa tehdään pintaremonttia ja paljon muutakin pakollista tekemistä riittää.

Westbergillä on takana viiden vuoden kesätyökokemus Skatafessa ja kun ravintoloitsijaksi ryhtymiseen aukesi mahdollisuus, hän päätti siihen tarttua. Westberg uskoo, että tuttuus on etu, ja veneellä töihin kulkeva kesätyöläinen on kiinnittänyt monen asiakkaan huomion. 

Lue lisää 20.2. lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20