Saarenjärvi tulvi tielle siinä, missä usein ennenkin. Janne Salminen piipahti katsomassa tien kuntoa maanantaina.
Saarenjärvi tulvi tielle siinä, missä usein ennenkin.  Janne Salminen piipahti katsomassa tien kuntoa maanantaina.
Dennis-myrskyn rippeet katkoivat sunnuntaina puita ja nostattivat sateen mukana jokien, järvien ja pintoja. Osansa saatiin myös Vihiniemessä, misssä Saarenjärventiellä vesi nousi sunnuntai-iltana tien yli. 
– Tiehoitokunnan kanssa päätettiin sunnuntai-iltana, että kielletään läpikulku Saarenjärventiellä. Tie oli illalla poikki Alaspään päässä, kun rumpu ei juoksuttanut tarpeeksi ja vesi tuli tien yli, tiehoitokunnan jäsen Janne Salminen kertoo.

Saarenkylän päässä olevaa notkelmaa on muutama vuosi sitten korotettu, mutta viimeksi syksyllä vesi tuli siitä yli. 
– Yleensä tie on tästä kohtaa poikki ja oletus oli nytkin, että vesi nousee enemmän. Soutuveneen kanssa tästä on menty pahimpina hetkinä, Salminen paljastaa. 

Vesi nousi pihoille muun muassa Perniön Leskenkujalla ja palokunta pumppasi muutamia kellareita alkuviikosta. 

Perniönjoen pinta oli maanantaina reilut 2,5 metriä normaalia ylempänä kuin yleensä. Sunnuntaina vettä satoi 30 milliä ja sai joen pinnan nousemaan kertaheitolla metrillä .Perniönjoen pinta oli maanantaina reilut 2,5 metriä normaalia ylempänä kuin yleensä. Sunnuntaina vettä satoi 30 milliä ja sai joen pinnan nousemaan kertaheitolla metrillä.
– Uskon, että tulvahuippu saavutettiin maanantaina ja pinta lähtee laskemaan, jos sateita ei enää tule, vahvistaa johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20