Nuorisotila on Kiskossa pidetty palvelu, jonka toivotaan pysyvän nykyiseen tapaan auki edelleen. Tiistai-iltana asiaa puntaroivat nuoriso-ohjaaja Petteri Rissanen (vas) sekä Marika Vainio, Liisa Putkonen ja Teppo Raste.
Nuorisotila on Kiskossa pidetty palvelu, jonka toivotaan pysyvän nykyiseen tapaan auki edelleen.  Tiistai-iltana asiaa puntaroivat nuoriso-ohjaaja Petteri Rissanen (vas) sekä Marika Vainio, Liisa Putkonen ja Teppo Raste.
Salossa puhutaan parhaillaan nuorisotilojen aukioloista kevään jälkeen. Kaupungin  nuoriso-ohjaajien määrä pienenee, ja parhaillaan kaupunki kartoittaa mahdollisuuksia pitää nuorisotiloja auki myös vapaaehtoisvoimin. Jos lisäkäsiä ei löydy, on uhkana aukiolojen nipistäminen tai jopa jonkin nuorisotilan sulkeminen.

Aihe närästää etenkin reuna-alueilla. Esimerkiksi Kiskon Mll:n paikallisosaston Marika Vainio ja Liisa Putkonen arvelevat, että vapaaehtoispohjalta nuorisotiloja ei saada pidettyä auki säännöllisesti.
–Äkkiä tulee se tilanne, että yhdellä on lapset oksennustaudissa ja toisen miehellä venyy työpäivä eikä olekaan ketään käytettävissä, vertaa Putkonen.
–Nuorisotiloissa on ollut tietty pysyvyys, kun ohjaajat ovat yleensä samat. Yhdistyspohjalta toimiminen tarkoittaisi sitä, että tulee joku kiertävä vuoro, arvelee Vainio.

Toijan koulun vanhempainyhdistyksen Teppo Raste muistuttaa, että pitäjän ihmiset tekevät paljon joka tapauksessa.
–Meillä on jo nyt hyvin aktiivista yhdistystoimintaa. Ehkä tässä on tehty pieni karhunpalvelus itselle ja kaupungin päässä ajatellaan, että kyllä ne nuorisotilankin hoitavat, Raste miettii.
–Entä, jos ajateltaisiinkin välillä, että keskustan alueella tehdään jotain talkoopohjalta, Raste heittää.


Nuoriso-ohjaaja Petteri Rissanen muistuttaa ammattimaisuuden tärkeydestä. Nuoriso-ohjaaja voi tietyllä tavalla ulkopuolisena olla monelle nuorelle arvaamattoman tärkeä hahmo, jolle puhutaan luottamuksella asioita, joita ei koskaan puhuttaisi omalle vanhemmalle.
Putkonen toteaa samoin, että aikuisen osa nuorisotilassa ei voi olla vain se, että joku on paikalla. Vainio toteaa, että vanhemmille tuo mielenrauhaa kun tiedossa on, että lapset ovat koolla paikassa, missä on myös pari turvallista aikuista.

 

Koko juttu 13.2. lehdessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20