Perniöläisen Automäkisen tuotteille haetaan uusia markkinoita Pohjoismaista.  Automäkisen omistava huittislainen Kuorma-autokorjaamo Mäkelä Oy on ostanut kokkolalaisen Oy Karleby Limetec Ab:n koko osakekannan. 
–Heillä on vientimarkkinat olemassa ja tätä kautta haetaan kasvua ja lisää työtä, tiivistää Kuorma-autokorjaamo Mäkelän yrittäjä Juha-Pekka Mäkelä. 

Keskeinen ero Limetecin ja Automäkisen välillä on, että Kokkolassa valmistetaan umpikorirakenteita.  Tuotevalikoimassa on niin päällirakenteita, perävaunuja kuin dollyjakin.   Automäkisen tuotepaletin keskiössä ovat perävaunut muun muassa erilaisin kippiratkaisuin.   
–Tätä kautta saamme kippi-ja erikoistuotteet mukaan vientiin, Mäkelä sanoo.

Mäkelä korostaa kaupan merkitystä myös muiden perniöläisten alan toimijoiden kannalta:  Automäkinen tekee yhteistyötä muun muassa kippejä valmistavan Wipron kanssa. Vientiin perniöläistuotteet lähtevät edelleen Automäkisen nimellä, toteaa Mäkelä.


Yrityskaupan myötä Kuorma-autokorjaamo Mäkelän työntekijämäärä nousee yhteensä yli 60 henkilöön.  Perniössä heistä työskentelee runsaat 20. 
–Tekijöitä on vielä löytynyt, mutta ei heitä liiaksi asti tarjolla ole, Mäkelä miettii.

Yritys on varannut tontin myös Kankkonummen alueelta Perniöstä.  Suunnitelmat tontin suhteen ovat toistaiseksi avoinna.   Tulipalo vaurioitti osaa nykyisistä tiloista noin puolitoista vuotta sitten. 
–Investointipäätöksiä ei ole vielä tehty, niiden aika on myöhemmin keväällä, Mäkelä toteaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20