Karlo Lintula, Erik Lindroos, Santeri Alkio, Oskari Salonen, Unto Salminen ja Allan Leino ovat kaikki aikeissa tehdä kesällä myös töitä. Anni Lehtisellä työpaikka kesäksi jo on.
Karlo Lintula, Erik Lindroos, Santeri Alkio, Oskari Salonen, Unto Salminen ja Allan Leino ovat kaikki aikeissa tehdä kesällä myös töitä.  Anni Lehtisellä työpaikka kesäksi jo on.
Säätilan perusteella ja kalenteria katsomalla kesään on matkaa. Kesätyöt sen sijaan alkavat olla ajankohtainen asia:  hakemuksia on tehty tai aiotaan tehdä  tai asia on jo päiväjärjestyksessä. 
–Saloon Ledilille menen jo neljättä kesää, sanoo Perniön lukion abiturientti Viljami Lehtinen. 

Varastotyö ratkaisi osaltaan yhden pulman: 
–Siitä sain idean, mitä alan lukion jälkeen opiskella. Aiemmin ei ollut siitä mitään ajatusta, Lehtinen kertaa.
Tähtäimessä ovat siis logistiikka-alan opinnot, joko logistiikkainsinöörin tai -tradenomin.

Kyselykierros Perniön lukiossa paljastaa, että töitä kesäksi todella halutaan. Abiturientti Erik Lindroos muistuttaa, että jotain uutta on aina kokeiltava:  hän on ollut kesätöissä muun muassa Kauppayhtymä Ujasella ja kuskina mansikkamaalla.

–Jotain ajamista olisi kiva löytyä, postia vaikka, nyt kun ajokortti on.

Santeri Alkio muistuttaa, että työkokemuksen ja rahan lisäksi kesään tarvitaan jotain mielekästä tekemistä.  Lepäilyllä ja olemisella on oma aikansa, mutta jos kesässä ei ole mitään muuta, se käy myös tylsäksi, Alkio sanoo. 

Jos jää hyvällä mieleen, voi olla että samasta paikasta tarjotaan töitä seuraavanakin kesänä. 
–Ilmeisesti olin viime vuonnaihan hyvä töissäni, naurahtaa Anni Lehtinen, joka menee jo toista kesää töihin Matildan Marinaan. 

Koko juttu 30.1. lehdessä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20