Koulu ja päiväkoti näyttelivät isoa osaa, kun Maisa Kaitilan ja Heikki Pullon perhe päätti muuttaa Kirjakkalaan. Tytär Saimi löysi paikkansa ja kaverinsa Teijon päiväkodista.
Koulu ja päiväkoti näyttelivät isoa osaa, kun Maisa Kaitilan ja Heikki Pullon perhe päätti muuttaa Kirjakkalaan.  Tytär Saimi löysi paikkansa ja kaverinsa Teijon päiväkodista.
Mahtaako arkinen alkuilta  tavallisemmaksi päästä.  Heikki Pullo nostelee kaksi- ja puolivuotiaan Saimin lautaselle munakasta ja äiti Maisa Kaitila viipaloi samalle lautaselle kurkkua.  Takana on päivä töissä ja päiväkodissa ja illalla edessä on sählykerho läheisessä urheilutalossa. Munakasta syödään Kirjakkalassa, mutta yhtä hyvin tämä voisi tapahtua  muualla.
–Jos Teijolla ei olisi koulua ja päiväkotia, emme varmaan olisi tänne muuttaneet, sanoo Maisa Kaitila

Tie Kirjakkalaan toi Helsingistä;  Heikki Pullon juuret ovat Kuopiossa ja Maisa Kaitilan Kuusjoella.  Teijon alueen hyväksi vaa´an kallistivat lopulta peruspalvelut omalla kylällä ja muuten oiva sijainti:  lisää palveluja löytyy Perniöstä tai Salosta ja viimeistään tunnin matkan päästä Turusta. 
–Teijon maine oli kuulunut korviin, Heikki Pullo toteaa.

Kaiken päällä leijuu kysymys siitä, miten jatkossa.  Salon oppimisympäristöselvitystä laatinut työryhmä katsoo, että sekä Teijon koulun että päiväkodin voisi lakkauttaa.  Päätöksiä asiasta ei ole tehty; parhaillaan ovat käynnissä lapsivaikutusten arvioinnit ja ensi viikolla järjestetään kaksi kuntalaisten kuulemistilaisuutta.

Maisa Kaitila harmittelee, että Teijon alueelta otetuilla kuvilla markkinoidaan Salon matkailua, mutta kylillä asuville tärkeintä olisivat palvelut. 
–Voi miettiä, mitkä ovat ne vetovoimatekijät.


Äänessä ovat paitsi vanhemmat, myös kasvatusalan ammattilaiset.  Heikki Pullo on työskennellyt teknisen työn opettajana ja Maisa Kaitila on erityisluokanopettaja.  Hän miettii, että jos uudenlaista ajattelua halutaan, voisi esimerkiksi esikoulun ja alkuopetuksen yhteistyö olla entistä tiiviimpää ja näiden toimintojen osoite sama. 
–Etenkin alkuopetuksessa yhteisön merkitys korostuu, esimerkiksi se, että vanhemmat tuntevat toisensa.  Pienille arjen turvallisuus ja ennustettavuus on tärkeää. 

Koko juttu 16.1. lehdessä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20