Teijon kansallispuistossa etsittin lauantaina eksyneitä retkeilijöitä.  Kuusivuotias poika oli äitinsä kanssa eksynyt reitiltä eikä kaksikko enää hämärässä löytänyt takaisin autolleen. Mukanaan heillä oli matkapuhelin, jolla oli lopulta iso osuus eksyneiden paikantamisessa.  Poliisi sai tietoonsa retkeilijöiden sijainnin, kun heidän puhelimeensa lähetettiin tekstiviesti ja tämän jälkeen Smart Locator -paikannuspalvelu osoitti kulkijoiden paikan. Poliisin apuna tässä oli Turun meripelastuskeskus.  Lopulta poliisi lähetti ilmaan dronen, joka  lennätettiin sijaintitietojen perusteella eksyneiden päälle, missä se leijui ja toimi näin poliisien "majakkana" siihen asti, että partiot löysivät retkeläiset. 

Mukana oli myös onnea onnettomuudessa, eksyneet löydettiin vain puolisen tuntia ennen kuin alkoi rankka sade, joka olisi vaikeuttanut etsintää.  Retkeläisillä oli myös evästä mukanaan, joten nälkäkään ei vielä ehtinyt kiusata.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20