Eteläisen Salon vilkkain liikennepaikka on tässä: väli Perniön asemalta Perniön kirkonkylään.
Eteläisen Salon vilkkain liikennepaikka on tässä: väli Perniön asemalta Perniön kirkonkylään.
Salossa ei eletä hiljaiseloa ainakaan liikennemäärillä mitaten.  Eteläisen Salon valtaväylällä eli kantatie 52:lla liikennemäärä kasvaa tasaisesti.
–Ehkä aikoinaan yllätti, että Nokian lopettaessa liikennemäärä ei tipahtanutkaan, myöntää kunnossapidon asiantuntija Tauno Mäkiö Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.
 –Yleensä muuttotappiopaikkakunnilla näkyy myös tilastoissa selvästi, että liikenne hiljenee. 

Tarkastelussa viimeisen viiden vuoden ajalta keskimääräinen vuorokausiliikenne on noussut tien kaikilla osuuksilla ainakin muutamia prosentteja, enimmillään kolmisentoista. Vilkkaimmalla tien osuudella eli Salosta Someroon lähtevän osuuden alussa liikkuu vuorokaudessa noin 12 800 ajoneuvoa, jos mukaan lasketaan sekä henkilöautot että raskas kalusto. Eteläisessä Salossa vilkkain kohta on väli Perniöstä asemalle; vuorokaudessa tällä välillä ajoi vuonna 2018 runsaat 6000 ajoneuvoa. Tammisaaren suuntaan ajoneuvomäärät jäävät alle kolmen tuhannen.

Vaikka raskas liikenne tiellä on näkyvää, sen osuus on silti tilastoissa pieni; enimmilläänkin vain viidentoista prosentin luokkaa.  Myös raskaan liikenteen määrät ovat kasvussa. 
–Siinä näkyy, jos esimerkiksi Hangon satamassa on paljon liikennettä, Mäkiö myöntää.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20