Ladulle ei ihan vielä pääse Perniössä; Melassuolla tehtiin joulupyhien pikkupakkasella ensimmäiset noin 500 kuutiota tykkilunta, mutta toistaiseksi lumenlevitykseen ei ryhdytä. Jo tehdyllä lumella tekisi noin 500 m latua. 
–Se on siinä varastossa ja nyt odotetaan lisää pakkasia, sanoo ulkoalueiden hoidosta vastaavan Hyrräpyörän Tomi Vuorinen.

Jos pakkasia tulee, tehdään lisää lunta ja toisaalta vasta maaperän jäädyttyä voidaan tykkilunta levittää.Vuorinen toteaa, että lumi säilyy kasassa käytännössä kuukausikaupalla,  vaikka ilman lämpötila olisikin plussalla.

Veden ja sähkön kustantaa kaupunki ja levitys kuuluu Hyrräpyörän kaupungin kanssa tekemään sopimukseen.   Tykin puolestaan omistaa PeU ja seuran vapaaehtoiset hoitavat tykin valvontaa sen käydessä. 
–Ihan yötä myöten, Vuorinen kiittelee. 

Entä, jos pakkasia ei kohta saada?  Vuorinen toteaa, että jos  tammikuukin mennään lämpöasteilla, harkitaan asiaa uudelleen ja todennäköisesti käytetään tehdyt lumet pieneen lenkkiin lapsille.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20