Mikko Wikström haki tyttäriään Emmiä ja Ainoa hoidosta Särkisalon päiväkodista tiistaina. Vanhin lapsista käy jo koulua.
Mikko Wikström haki tyttäriään Emmiä ja Ainoa hoidosta Särkisalon päiväkodista tiistaina.  Vanhin lapsista käy jo koulua.
Särkisalossa kannetaan huolta pitäjän palvelujen puolesta tuoreen oppimisympäristöselvityksen valossa. Pitäjäyhdistys Särfinin johdolla on tekeillä kaupungin johtoryhmälle lähtevä kannanotto asiasta ennen kuin asia etenee päätöksentekoon. 

Oppimisympäristöselvitystä laatineen konsultin esityksenä oli, että Särkisalon päiväkoti olisi lakkautuslistalla, sitä vastoin oppimisympäristötyöryhmän esityksessä tätä ei ole. 
–Jos asiat menevät niin kuin työryhmä esittää, hyvä on, mutta ihan rauhallinen ei voi olla, toteaa särkisalolainen Mikko Wikström. 

Wikströmin perhe on paluumuuttajia Särkisalossa; lapsista yksi käy koulua ja kaksi on päiväkodissa.  Särkisalolaisten huoli koskee seurauksia siitä, jos yksi palvelu putoaa joukosta pois.
– Siitä on iso huoli, miten käy Särkisalokodille, jos päiväkoti siitä lähtee, kysyy Särfinin Mirja Meriluoto.

Taustalla on huolta myös koulun jatkosta, vaikka koulu ei lakkautuslistalla olekaan. 

Työryhmän näkemys on, että koulujen alaraja olisi jatkossa 48 oppilaassa. 
–Alaraja pitäisi jotenkin suhteuttaa viimeaikaisiin oppilasmääriin. Maksamme täällä veroja yhtä lailla kuin keskustassa.  Kaikkia samoja palveluja tänne ei kaivatakaan, mutta joku tasapuolisuus kaupunkilaisten välillä saisi olla, Wikström sanoo. 


Salon valtuuston puheenjohtaja, särkisalolainen Juhani Nummentalo (kok) kritisoi tapaa, jolla selvitys on tehty verraten suljetussa työryhmässä. 
–Päättäjät tarvitsevat paljon lisää tietoa ja tarkempia talouslaskelmia, Nummentalo sanoo.
Ennen muuta hän moittii sitä, että työryhmän linjaukset ovat vastoin kaupungin strategiaa. 

Tekeillä on muun muassa lapsivaikutusten arviointi ja Nummentalon mukaan tehtäväksi pitäisi tulla myös maaseutuvaikutusten arviointi.–Se olisi alueella erittäin tärkeää, kun asiaa katsotaan esimerkiksi paikallisten yritysten näkökulmasta.

Nummentalo toteaa, että alueiden kehittäminen ja maaseudulla markkinointi on toistaiseksi ollut Salossa lapsenkengissä.  
–Meillä on isoja kärkihankkeita, mutta niiltäkin menee vähän teho, jos kuntalaisten luottamus menetetään tällaisten perusasioiden kanssa.

Koko juttu 19.12.painetussa lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20