Rautatievaihteita valmistavan Vosslog Cogiferin Teijon yksikön toiminnan jatkuminen on vaakalaudalla.
Tehtaalla on käynnissä yt-neuvottelut, jotka koskevat tuotannon henkilökuntaa.  Kaikkiaan neuvottelujen piirissä on viisitoista työntekijää.
–Seuraava kokous pidetään ensi viikolla ja käytännössä yt-päätös jää ihan vuodenvaihteeseen, toteaa Vosslog Cogifer Finlandin toimitusjohtaja Pekka Rautanen.

Rautasen mukaan taustalla on se, että koko konserni hakee tehokkuutta. Teijolta tuotanto siirtyisi Ruotsiin ja Puolaan.
Yhtiöllä on Suomessa kaksi kokoonpanosta vastaavaa yksikköä, jotka jatkossa saisivat ulkomailta osat tuotantoaan varten.
–Pitää muistaa, että osa kokoonpanoon tarvittavista osista on tullut jo nyt ulkomailta eikä vain Teijolta, Rautanen toteaa.
Hän sanoo, että Vossloh Cogiferin Suomen toiminnot ovat olleet kaiken kaikkiaan tulokseltaan positiivisia.  Suomalainen tuotanto jää kotimaahan.
–Suomen valtion ratahankkeet eli ne, joissa asiakkaana on Väylävirasto, ovat olleet suht vakaita ja tasaisia.
Pääluottamusmies Tom Aren kritisoi yt-menettelyjä;  hänen mukaansa Teijon yksikkö on tuloksellinen ja lisäksi verraten pienenä tarvittaessa ripeäkin.
–Olemme tehneet esimerkiksi tehdasalueille tarvittavaa erikoisempaa varustusta hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. Jatkossa tilausajat kyllä pitenevät, jos yksiköt kasvavat, Aren uumoilee.
 
Aren muistuttaa, että raideliikenteen kehittämisestä ja vihreistä arvoista puhutaan paljon.
–Ja sitten kotimaista tuotantoa ajetaan alas, hän ihmettelee.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20