Hammaslääkäri tuli Leena Karppiselle melkein kotiin: kävelymatkaa Särkisalokotiin ei tullut kuin muutama kymmenen metriä. Reissuhampaan Kairi Kirs ja Päivi Suikkanen paikkasivat Karppisen hampaan maanantaina.
Hammaslääkäri tuli Leena Karppiselle melkein kotiin:  kävelymatkaa Särkisalokotiin ei tullut kuin muutama kymmenen metriä. Reissuhampaan Kairi Kirs ja Päivi Suikkanen paikkasivat Karppisen hampaan maanantaina.
Kahvikuppia ei ehdi juoda siinä ajassa, mikä menee hammaslääkärin vastaanoton pystyttämiseen Särkisalokotiin.   Hammaslääkäri Kairi Kirs ja suuhygienisti Päivi Suikkanen nostavat tuolin ja pari ison matkalaukun kokoista pakaasia Peugeotin perästä ja Leena Karppinen on selällään hoitotuolissa noin vartin päästä siitä, kun auto on pihaan tullut. 

Somerolaisen Reissuhampaan liikkuva suunhoitoyksikkö oli Särkisalossa maanantaina toista kertaa tänä syksynä ja Karppinen oli päivän ensimmäinen potilas.   Liikkuvassa yksikössä voidaan hampaita paikata, poistaa, tarkistaa ja tehdä proteesejakin. 
–Juurikanavan avaus voidaan tehdä ensiapuna, mutta röngtenin puuttuessa varsinaista juurihoitoa ei tehdä, Kirs muistuttaa. 

Naisten pääasiallinen leipäpuu on Somerolla Kimalan Kylähammaslääkärissa, mutta kiertäminen Reissuhampaan kanssa vie osan viikosta.   Ohjelmassa on esimerkiksi hammashoitoa hoivakodeissa. 
–Liikkuvalla yksiköllä on noin puolet kotikäyntejä ja hoivakodeissa tehdään noin puolet, sanoo Päivi Suikkanen. 


Kysyntää on ollut Helsinkiä myöten ja maaseudulla siellä, missä julkista palvelua ei ole.  
–Pieniä yksityisiä toimijoita on maaseudulla, mutta ketjut eivät toki pienille paikkakunnille lähde, Suikkanen puntaroi.

Reissuhammas saattaa laajentaa toimintaansa myös Perniöön, kertoo Päivi Suikkanen.
–Se on ollut vahvasti mietinnässä.  Lähinnä edessä on kysymys siitä, löydämmekö sopivaa tilaa.  Jos kysyntää on, ei ole mahdotonta perustaa Perniöön kiinteääkin vastaanottoa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20