Nikolas Björklöf kiinnostui hieronta-alasta oman kuntosaliharrastuksensa myötä. Hänen polvensa vihoittelivat, ja tämä herätti mielenkiinnon anatomiaan ja oireiden selvittämiseen.
Nikolas Björklöf kiinnostui hieronta-alasta oman kuntosaliharrastuksensa myötä.  Hänen polvensa vihoittelivat, ja tämä herätti mielenkiinnon anatomiaan ja oireiden selvittämiseen.
Kekseliäs kehittää itse oppimisen välineitä.  Nikolas Björklöf näyttää luurankomallin selkänikamia, joiden vierestä lähtevät hermojen päät.  Kun Björklöfin piti opiskella hermojen kulkua, hän teki hermoihin itse jatkeet kutistesukkien avulla ja sai näin painettua mieleensä, miten hermot kehossa risteilevät. 

Tieto on yrittäjälle työssään tarpeen.  Björklöf on koulutettu hieroja ja opiskelee ortopedisen osteopaatin tutkintoa Laurea-ammattikorkeakoulussa.   Björklöfin yritys Salon kehonhuolto toimii nyt myös Perniössä, ja varsinaisen hoitohuoneen lisäksi vuokralla on toinen tila, jota Björklöf aikoo käyttää jatkossa muun muassa videoiden kuvaamiseen.   
–Sinne tulee green screenit ja muut, kun tila saadaan kuntoon, Björklöf kertoo.

Videoilla hän saattaa antaa ohjeita omatoimiseen kehonhuoltoon.
–Yhdysvalloissa videoita tehdään tosi paljon, mutta taso on aika kirjava ja yleisöltä kaivataan kriittisyyttä. Oma tarkoitukseni on antaa tutkimusnäytön mukaisia ohjeita.  Björklöf kirjoittaa myös blogia, jossa viimeisin artikkeli kertoo vastusharjoittelun hyödystä ikääntyneille.


Ennen hoitopöydälle pääsyä on edessä paljon esitutkimusta. Esimerkiksi kivun esiintymisen tilanteet ja alueet selvitetään juurta myöten: onko esimerkiksi ihon tuntoaleneman syynä hermon pinnetilanne vai jokin muu syy. Joskus asiakas on tarkoituksenmukaista lähettää kohti lääkäriä.

Tuoreet liikuntasuositukset korostavat arkiliikuntaa.
–Liike on lääke, mutta siitä ei kannata tehdä suoritusta.  Suoralla tiellä lenkki tuntuu tosi pitkältä, mutta kauppakeskuksessa kävelymatkaa voi tulla vaikka miten paljon, eikä sitä edes huomata. Ihminen on hyvä hämäämään itseään, Björklöf myhäilee. 

Koko Yritys-sarjan juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20