Salon ja Tammisaaren välillä kirjataan niin peura- ja hirvionnettomuuksiakin. Tulevaisuudessa kuvan kohdalla Lehmijärven liittymänkin paikkeilla voi olla varoitusmerkkien sijasta riista-aitaa.
Salon ja Tammisaaren välillä kirjataan niin peura- ja hirvionnettomuuksiakin. Tulevaisuudessa kuvan kohdalla Lehmijärven liittymänkin paikkeilla voi olla varoitusmerkkien sijasta riista-aitaa.
Eteläisen Salon valtaväylän eli kantatie 52:n varrella Salon ja Perniön välillä voi tulevaisuudessa olla useampi kilometri riista-aitaa. Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa on laadittu lista toimenpide-ehdotuksista, joilla alueen hirvieläinonnettomuuksia voitaisiin vähentää ja uudet aidat ovat osa pakettia.

Liikennemerkkejä on luvassa jo tänä ja ensi vuonna; esimerkiksi Salon ja Perniön välille Kavilaan tuli jo kesällä uusi hirvivaara-alue. 
Liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta huokaisee merkkien ja valistamisen olevan vain hätäapu.
–Peura- ja kauriskanta on räjähtänyt ja kannan tehokas pienentäminen olisi keinoista tehokkain.  Nopeusrajoituksilla voidaan pienentää riskiä ja riista-aita on tietysti tehokas, mutta miten pitkiä aitoja tehdään ja mitä niiden päissä tapahtuu, Klang puntaroi.


Kaavailuissa kolme kilometriä riista-aitaa on merkitty Perniön ja Tammisaaren välille Pakapyölistä Saarenjärventien risteykseen asti ulottuvalla alueella.  Puolentoista kilometrin aita on merkitty Perniön ja Salon välille noin Ristinkulmalta Korvenkyläntielle.  Koko maakuntaan on kaavailtu noin kuuttatoista kilometriä uutta riista-aitaa.
Klang muistuttaa, että kyseessä ovat vielä toimenpide-ehdotukset, jotka vaativat ennen toteutumistaan esisuunnitelmat ja varsinaiset tie- ja rakennussuunnitelmat, Liikenne- ja viestintäviraston hyväksynnän sekä luonnollisesti määrärahaa.   

 –Paljon tulee yhteydenottoja siitä, että jollekin tietylle paikalle pitäisi asettaa varoitusmerkki, mutta pidämme kiinni sijoittelun periaatteista tiukasti.  Merkin mukana myös hoitovaatimukset kasvavat, esimerkiksi raivausvelvoitteet ovat erilaiset, Klang selvittää. 


Koko juttu 12.9.lehdestä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20