Nälkäpäivän tonkat ja lippaat näkyvät katukuvassa pitkin maata kuun lopulla. Ida Herranen ja Eira Eriksson toivovat, että tonkille ja lippaiden kahvoihin löytyisi uusiakin kerääjiä.
Nälkäpäivän tonkat ja lippaat näkyvät katukuvassa pitkin maata kuun lopulla.  Ida Herranen ja Eira Eriksson toivovat, että tonkille ja lippaiden kahvoihin löytyisi uusiakin kerääjiä.
Varhainen soitto herätti joukon SPR:n Perniön osaston vapaaehtoisia maaliskuussa. Rivitaloasunto tuhoutui tulipalossa Perniön Kaunelantiellä ja asukkaat evakuoitiin talon joka asunnosta.Evakuoitujen ensimmäinen kohde oli SPR:n Omapaikka, missä heille tarjottiin ensihätään aamiainen ja keskusteluapua.  
–Ja keskustelut piti käydä henkilökohtaisesti ja perheittäin, että se ei mene yleiseksi juoruiluksi, tiivistää pitkään mukana ollut Ritva Piironen. 

Jälkihoito ei jäänyt tähän:  tarvitseville haettiin myöhemmin muun muassa vaihtovaatetta ja lisäksi väliaikaismajoituksen järjestelyssä tarvittiin apua.Tätä luettaessa tieto on, että asukkaat pääsevät palamaan koteihinsa marras-joulukuussa. 

Edellä oleva tarina on totta ja kertoo siitä, mihin ja missä SPR:n katastrofirahaston varoja arkisimmillaan käytetään:  akuuttiin apuun ehkä ihan naapurissa, tuttujen ihmisten luona. 

Syyskuun lopussa järjestettävä Nälkäpäivä kerää varoja juuri tähän rahastoon. Rahojen käyttökohdetta ei yksilöidä:  parhaillaan järjestö avustaa esimerkiksi Syyriassa toimittamalla alueelle muun muassa huopia, ruokaa, vettä ja vaatteita. Kotimaassa apua voivat saada esimerkiksi tulipalojen uhrit: viime vuonna SPR auttoi 114 tulipalotapauksessa eri puolilla maata.


Perniön paikallisosasto lähtee tänä vuonna rummuttamaan keräystä muun muassa kouluhin.
–Jalkaudutaan, kerrotaan mistä on kyse ja innostetaan uusiakin kerääjiä mukaan.  Eikä vain oppilaita vaan yhtä lailla muuta koulun väkeä, sanoo Ida Herranen. 

Hakusessa on uusia kerääjiä tonkille ja palloa heitetään myös päättäjille: paikallisosasto haastaa mukaan keräämään myös eteläisen Salon kuntapoliitikot, niin valtuutetut kuin esimerkiksi lautakuntienkin jäsenet. 

 

Koko juttu 12.9.lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Myrskyn jälkiä rannalla
  • Kuvaus: Särkisalolainen Matti Lindqvist lähetti kuvan rannalta, missä sotkua riittää. Korkea vesi ja tuuli on saanut ilmeisesrti vanhoista ponttonilaitureista irtoavat styrox-pallerot leviämään pitkin rantoja. Lindqvist kantaa huolta linnuista; nokkimisjäljistä päätellen ehkä lokki on pistellyt styroxia.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20